Wealth Way Inc Forex Dolandırıcılığı

Wealth Way Inc (wealthwayfx.com), Saint Vincent ve Grenadinler ile Belize’de düzenlendiğini iddia eden, ancak bu bölgelerin forex lisansı vermediği bilinen offshore bir platformdur. Her çekim talebinde devreye giren ağır ücretler, platformun yatırımcı parasını elde tutmaya yönelik tasarımını gözler önüne sermektedir.
🚨 Fahiş Çekim ve “Kâr” Ücretleri
Wealth Way Inc’in en belirgin uygulaması, her para çekme işleminde alınan işlem, “kâr” ve işleme alma ücretleridir. Bu kesintiler çekilmek istenen tutarın önemli bir bölümüne ulaşabilmekte, yatırımcı parasının ciddi bir kısmını platforma kaptırmaktadır. Buna çekim taleplerinin haftalarca, aylarca sürüncemede bırakılması, belirsiz ücret yapısı ve yanıtsız kalan destek talepleri eşlik etmektedir.
⚠️ Lisans İddiasının Geçersizliği
Platformun öne sürdüğü SVG ve Belize kayıtları forex ya da aracılık faaliyeti için verilen lisanslar değildir; bu bölgelerde böyle bir ruhsat düzenlenmemektedir. Tek amacı yatırımcı parasını cebe indirmek olan, gerçek bir lisanstan yoksun bir yapı söz konusudur. Türkiye’de SPK tarafından yetkilendirilmemiştir.
🛡️ Korunma Adımları
- Her çekimde yüksek “kâr ücreti” kesen platformlardan uzak durun.
- SVG/Belize gibi forex lisansı düzenlemeyen bölge kayıtlarını güvence saymayın.
- SPK yetkisini resmi listeden doğrulayın.
❓ Sık Sorulan Sorular
Wealth Way Inc her çekimde neden ücret kesiyor?
İşlem ve “kâr ücreti” adı altında alınan yüksek kesintiler, yatırımcı parasının önemli bir bölümünü platformda tutmaya yönelik bir yöntemdir.
SVG ve Belize lisansları geçerli mi?
Hayır. Bu bölgeler forex/aracılık lisansı düzenlemez; öne sürülen kayıtlar bir güvence sağlamaz.
Wealth Way Inc Türkiye’de yetkili mi?
Hayır. SPK tarafından verilmiş bir faaliyet izni bulunmamaktadır.
Çekim ücretleri yüzünden paramı alamıyorum?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



