apoassetsinvest.com Klon Site Yatırım Dolandırıcılığı

Düsseldorf’taki köklü bir bankacılık grubunun varlık yönetimi şirketini andıran “Apo Asset Management” adı, apoassetsinvest.com’da kripto ve forex paketlerini satmak için kullanılıyor. Sitenin alt kısmında gerçek kurumun ticaret unvanı ve adresi yer alırken, iletişim e-postası bambaşka bir alan adına çıkıyor. FCA, siteyi 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine ekledi.
🚩 Gerçek Kurumla Karıştırılan İsim
Almanya’da, apoBank grubuna bağlı olarak faaliyet gösteren apoAsset Management GmbH adlı gerçek bir varlık yönetim şirketi bulunuyor. apoassetsinvest.com, iletişim bölümünde “Apo Asset Management GmbH, Richard-Oskar-Mattern-Str. 6, 40547 Düsseldorf” bilgisini veriyor; bu adres, söz konusu banka grubunun Düsseldorf’taki merkez adresidir. Gerçek kurumun bu siteyle bağlantısı yoktur; isim ve adres benzerliği yatırımcıda güven oluşturmak için bilinçli olarak seçilmiştir.
Sitenin içeriği ise bir Alman varlık yöneticisinin profiliyle hiç uyuşmuyor: kenevir yatırımı, tarım çiftlikleri, Bitcoin madenciliği, gayrimenkul payları ve Perfect Money ile ödeme gibi başlıklar, aynı hazır yatırım şablonunu kullanan onlarca sitede görülen metinlerle birebir aynı.
🔍 İki Alan Adı, İki FCA Uyarısı
- apoassetsinvest.com alan adı 22.08.2026’da kaydedildi.
- Sitedeki destek adresi [email protected]; yani iletişim, 30.11.2025’te kaydedilen başka bir alan adı üzerinden yürüyor.
- FCA, “Apo Assets Management / www.apoassets.com” için 09.03.2026’da ayrı bir uyarı yayımlamıştı; bu adres bugün erişilemiyor.
- Sitedeki “White Paper” dosyalarının adında “Alvalimited” ibaresi geçiyor ve belge, kayıt için okuyucuyu yine apoassets.com’a yönlendiriyor.
- Telefon alanında numara yerine “For VIP Members only” yazıyor.
💰 Sitenin Sunduğu Paketler
Kripto yatırım sayfasında dört plan listeleniyor: 50-999 dolar için 8 gün boyunca günlük %3, 1.000-4.999 dolar için 10 gün boyunca %5, 5.000 dolar üzeri için 10 gün boyunca %10 ve 20.000 dolar üzeri için 2 gün boyunca günlük %30 getiri vaat eden “Quick Investment”. Referans komisyonu ilk üç planda %10, son planda %30 olarak gösteriliyor. Bunlara ek olarak “Fixed Funds Deposit” adıyla haftalık %28 ve %56 getiri vaat eden bir paket de sunuluyor.
Bu paketin şartları, yatırımcının sürekli para yatırmasına dayanıyor: haftalık yatırım aksatıldığında hesap donduruluyor ve açılması için 50 dolarlık yeni yatırım isteniyor; vadeden önce çekimde %5 kesinti uygulanıyor. Faizsiz kredi imkânı ise yalnızca en az iki kişiyi yatırım yapmaya ikna etmiş üyelere açık tutuluyor.
⚖️ SPK ve Ceza Hukuku Boyutu
apoassetsinvest.com, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir ve Türkiye’de yatırım hizmeti sunma izni yoktur. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 24.02.2017 tarihli 8/297 sayılı kararı, sitenin sunduğu PAMM/MAM türü kaldıraçlı işlemlere izinsiz aracılığı yasak kapsamında sayar. Gerçek bir kurumun adı kullanılarak internet üzerinden para toplanması ise TCK m.158 kapsamında nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirilebilir.
🔗 Klon Site Kurgusunun Görüldüğü Platformlar
Tanınmış bir finans kurumunun adını veya adresini kullanan sitelerin görüldüğü diğer vakaları daha önce ele aldık:
🧭 Hukuki Süreç
- Klon yapının belgelenmesi: Sitenin gerçek kurumdan bağımsız olduğu ve adının taklit edildiği ortaya konur; bu tür dosyaların özellikleri sahte aracı kurum ve klon site yazısında anlatılmıştır.
- SPK ve soruşturma aşaması: İzinsiz faaliyet yönünden yürütülen inceleme ve ceza soruşturması SPK inceleme süreci başlığında açıklanmıştır.
- Elkoyma ve müsadere: Tespit edilen varlıklar hakkında elkoyma ve müsadere tedbirleri gündeme gelebilir.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
apoassetsinvest.com, Düsseldorf’taki apoAsset Management’a mı ait?
Hayır. Site, gerçek kurumun adını ve bağlı olduğu banka grubunun merkez adresini kullanıyor; gerçek kurumla bir bağlantısı yoktur.
apoassets.com ile apoassetsinvest.com arasında ne fark var?
İkisi aynı yapının farklı adresleri gibi görünüyor: yeni site destek için hâlâ apoassets.com e-postasını kullanıyor. apoassets.com 09.03.2026’da, apoassetsinvest.com ise 28.09.2026’da FCA uyarı listesine alındı.
“Alvalimited” adı nereden geliyor?
Sitede yayımlanan white paper dosyalarının adında bu ibare geçiyor. Belgelerin daha önce başka bir marka için hazırlanıp yeniden kullanıldığını gösteriyor.
Quick Investment planı neden farklı?
Bu plan 20.000 dolar üzeri yatırımlara 2 günde günlük %30 getiri ve %30 referans komisyonu vaat ediyor; diğer planlara göre hem daha büyük tutar hem de daha yüksek komisyon içeriyor.
Apo Asset Management adıyla dolandırıldım, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



