Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

SmartCopy X (smcopyx.com) Kopya İşlem Dolandırıcılığı

SmartCopy X, “deneyimli yatırımcıların işlemlerini otomatik kopyalayın” vaadiyle para toplayan, smcopyx.com adresindeki bir kopya işlem sitesidir. Alan adı Temmuz 2026’nın sonunda alınmış, iki ay sonra da İngiltere FCA’nın uyarı listesine girmiştir.

Kısa özet: SmartCopy X SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Kopyalanan “uzman” işlemleri ekranda gösterilen rakamlardan ibarettir. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🚩 Kopya İşlem Kurgusu Nasıl İşliyor?

Sitede “cTrader Copy”, PAMM ve “Yatırımcı ol” sayfaları bulunuyor; kullanıcıya yalnızca bir strateji seçip para yatırması gerektiği anlatılıyor. Kâr kendi kararınızla değil “uzmanın” işlemleriyle oluştuğu için, hesapta görülen artışı denetlemek mümkün olmuyor. Çekim aşamasında ise bu tür sitelerde vergi, komisyon veya “hesap doğrulama” adı altında yeni ödeme istendiği biliniyor.

🔍 Tespit Edilen İletişim Bilgileri

  • Telefon: 702-706-4466 · E-posta: [email protected]
  • Adres: 11 Grace Avenue Ste 108, Great Neck NY ve 1 Canada Square, Londra
  • Lisans iddiası: Seyşeller 709718501, CySEC HE 19818009
  • Canlı destek: Tawk.to · Alan adı: 28 Temmuz 2026

San Francisco, Toronto, Frankfurt ve Zürih ofis listesi de aynı hazır paketten gelir; hiçbiri firmanın gerçek ofisi değildir.

⚖️ Hukuki Durum

SmartCopy X SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). SPK’nın 5/173 sayılı kararı, başkası adına işlem yapma veya yatırım yönlendirmesi sunan izinsiz yapılara karşı kamuoyunu uyarmaktadır.

🔗 Benzer Kopya İşlem Siteleri

🧭 Süreç

Mağdurun izleyeceği yol forex mağdurları ne yapmalı yazımızda özetlenmiştir; yurt dışı hesaplara giden paralar için para iadesi yolları ayrıca değerlendirilir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

SmartCopy X’te kopyaladığım uzman gerçek bir trader mı?

Uzmanın kimliği ve işlem geçmişi bağımsız olarak doğrulanamamaktadır; ekrandaki performans sitenin kendi verisidir.

SmartCopy X hangi tarihten beri faaliyette?

Alan adı 28 Temmuz 2026’da kaydedilmiştir; yani “yılların deneyimi” iddiası gerçeği yansıtmaz.

PAMM hesabı açtım, kâr çekebilir miyim?

Bu tür sitelerde çekimin ek ödeme şartına bağlandığı bilinmektedir; gösterilen kârın gerçek karşılığı bulunmamaktadır.

SmartCopy X’e para gönderdim, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu