Aivests Prime Yapay Zekâ Yatırım Dolandırıcılığı

Aivests Prime, adına “AI” ekleyerek yapay zekâ yatırımı izlenimi veren ama sitesinde klasik CFD planları satan bir platformdur. FCA’nın 1 Ekim 2026 tarihli uyarısındaki adres bile New York’taki bir ilçeyi “Birleşik Krallık” olarak gösteriyor; firmanın beyan ettiği bilgilerin ne kadar özensiz olduğunu bu ayrıntı tek başına anlatıyor.
🔍 Tespit Edilen Bilgiler
- E-posta: [email protected]
- Telefon: 702-706-4466
- Adres iddiası: 11 Grace Avenue, Great Neck
- Canlı destek: Smartsupp · Alan adı: 15 Temmuz 2026
🚩 Plan Yapısı
Bu sitede alt sınırlar kardeş sitelere göre yükseltilmiş: “Test” planı 2.000 dolardan başlayıp işlem başına %150, “Beginner” 500 dolardan başlayıp %16, “Basic” ise 5.000 dolardan başlayıp %25 getiri yazıyor. Yapay zekâ tarafından yönetilen bir strateji ya da bot yazılımı sitede yer almıyor; “AI” yalnızca marka adında geçiyor.
⚖️ SPK Yetkisi
Aivests Prime SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). SPK’nın 8/297 sayılı kararı, Türkiye’de izinsiz kaldıraçlı işlem aracılığını yasaklamaktadır.
🔗 Benzer Platformlar
🧭 Süreç
Süreç suç duyurusu ile başlar; paranın gönderildiği hesap sahiplerine karşı istirdat davası açılması da değerlendirilebilir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
Aivests Prime’ın yapay zekâ ile işlem yaptığı doğru mu?
Sitede yapay zekâ ile çalışan bir sistem değil, sabit yüzdeli planlar bulunmaktadır.
Aivests Prime ile benzer adlı başka bir broker aynı şirket mi?
Benzer adlı kayıtlar bulunsa da aivestsprime.com ile bağları doğrulanmamıştır; bu yazı yalnızca bu alan adını kapsar.
[email protected] adresinden e-posta aldım; bu resmî bir kurum mu?
Bu adres FCA kaydında firmanın iletişim e-postası olarak geçmektedir; herhangi bir resmî kuruma ait değildir.
Aivests Prime’a para yatırdım, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



