Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Ventextfx (ventextfx.pro) Yatırım Planı ve Forex Dolandırıcılığı

Ventextfx, tek bir sayfada forex, hisse, kripto ve gayrimenkul için ayrı ayrı yatırım planı satan, ventextfx.pro adresindeki bir sitedir. Adı ve plan tablosu, aynı gün FCA listesine giren Vertextrd sitesiyle neredeyse aynıdır.

Kısa özet: Ventextfx SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. “İşlem başına” sabit yüzde ve “vade sonunda anapara iadesi” vaadi, gerçek bir aracı kurum ilişkisi değil, panel üzerinde yürüyen bir yatırım planıdır. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🚩 Dört Ayrı Plan Grubu

Forex tarafında “Gold” planı işlem başına %30, “Basic” %25, “Beginner” %16 getiri yazıyor; hisse planlarında %1,5–6, kripto planlarında %2–8, gayrimenkul planlarında %1,2–5 oranları bulunuyor. Alt sınırlar 100 dolardan başlayıp 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Plan çeşitliliği, kişiyi küçük tutarla başlatıp “daha yüksek planlara” taşımak için kurgulanmış bir merdivendir.

🔍 0n-chain E-postası ve İletişim

  • E-posta: [email protected] ve [email protected]
  • Telefon: 702-706-4466
  • Adres iddiası: Great Neck (New York) ve 1 Canada Square (Londra)
  • Lisans iddiası: Seyşeller 709718501, CySEC HE 19818009 · Destek: Smartsupp
  • Alan adı: 4 Kasım 2025

⚖️ SPK Yetkisi

Ventextfx SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). SPK’nın 8/297 sayılı kararı uyarınca yurt dışı kaynaklı izinsiz forex aracılığı Türkiye’de yasaktır.

🔗 Kardeş ve Benzer Siteler

Aynı plan tablosu, 1 Ekim 2026’da FCA listesine giren vertextrd.click adresinde de birebir kullanılıyor.

🧭 Süreç

Plan satın almak için yapılan havaleler suç duyurusu ile kayıt altına alınır; paranın ulaştığı hesap sahipleri belirlendiğinde ihtiyati haciz değerlendirilebilir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Ventextfx ile Vertextrd aynı ekip mi?

İki site benzer ada, aynı plan tablosuna ve aynı barındırma altyapısına sahiptir; aynı kaynaktan çıktıkları anlaşılmaktadır.

0n-chain.com adresinden gelen e-postalar Ventextfx’e mi ait?

Ventextfx’in iletişim sayfasında bu adres ikinci e-posta olarak gösterilmektedir.

“Vade sonunda anapara iadesi” ne anlama geliyor?

Planın süresi bittiğinde yatırılan paranın iade edileceği iddiasıdır; bu tür sitelerde çekim aşamasında ek ödeme istendiği bilinmektedir.

Ventextfx planına ödeme yaptım, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu