Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Flow Wealth (flowwealth.us) Forex ve CFD Dolandırıcılığı

Flow Wealth, kendini hisse, altın, petrol ve endeks CFD’lerine aracılık eden bir kurum gibi tanıtıyor; ancak sitenin iletişim sayfasındaki e-posta adresi kendi alan adına değil, flowmarkets.us adresine çıkıyor. Bu, sitenin başka bir “marka” için hazırlanmış bir paketten kopyalandığını gösteren küçük ama önemli bir iz. FCA, flowwealth.us adresini 2 Ekim 2026’da izinsiz firmalar listesine ekledi.

Kısa özet: Flow Wealth SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. İşlem başına yüzde 150’ye varan sabit getiri vaadiyle plan satılmaktadır. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🚩 Plan Tablosu ve “Test” Kalıntısı

  • Test: işlem başına %150 (500–2.999 dolar)
  • Beginner: %16 (100–25.000 dolar)
  • Basic: %25 · Standard: %2,5 · Business: %3,1

Plan adlarından birinin hâlâ “Test” olması, yazılımın deneme ayarlarıyla yayına alındığını gösteriyor. Getirinin “işlem başına” sabitlenmesi gerçek piyasada mümkün değildir; ekranda büyüyen bakiye, kişiyi bir üst plana geçirmek için kullanılır.

🔍 İletişim Bilgileri ve Lisans İddiası

  • E-posta: [email protected] (FCA kaydı), [email protected] (sitede)
  • Telefon: 702-706-4466
  • Adres iddiası: 11 Grace Avenue STE 108, Great Neck (New York) ve 1 Canada Square (Londra)
  • Canlı destek: JivoChat
  • Lisans iddiası: Seyşeller 709718501 ve “CySEC HE 19818009” numaraları

⚖️ Hukuki Durum

Flow Wealth SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). Türkiye’de izinsiz sermaye piyasası faaliyeti 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 109. maddesinde suç olarak tanımlanmıştır; internet üzerinden yürütülen bu tür yapılar TCK 158/1-f kapsamında nitelikli dolandırıcılık olarak da değerlendirilir.

🔗 Aynı Şablonu Kullanan Diğer Siteler

Aynı Great Neck adresi, aynı telefon ve aynı “Test” planıyla açılan siteleri daha önce de inceledik.

🧭 Mağdur İçin Süreç

Süreç genellikle suç duyurusu ve soruşturma aşamasıyla başlar; paranın izlendiği hesaplar için malvarlığı araştırması yapılır. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Flow Wealth ile Flow Markets aynı şirket mi?

Sitede iki ayrı alan adına ait e-posta bulunuyor; bu, iki markanın aynı hazır paketten türetildiğini düşündürüyor. Hiçbiri SPK yetkisine sahip değildir.

Sitedeki Seyşeller ve CySEC numaraları gerçek mi?

Aynı numaralar bu şablondaki onlarca sitede birebir tekrar ediyor; hiçbiri Türkiye’de faaliyet izni anlamına gelmez.

702-706-4466 numarası neden birçok sitede görünüyor?

Numara, aynı yazılım paketiyle kurulan sitelerin iletişim sayfasına şablonla birlikte taşınmıştır.

Flow Wealth’e para gönderdim, ne yapabilirim?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu