Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

InMarket (inmarket.live) Forex ve CFD Dolandırıcılığı

InMarket, ana sayfasında müşteri fonlarının 1.000.000 dolara kadar sigortalı olduğunu söyleyerek güven veriyor; ancak bu sigortayı hangi şirketin, hangi poliçeyle sağladığına dair tek bir bilgi yok. FCA inmarket.live adresini 2 Ekim 2026’da izinsiz firmalar listesine aldı.

Kısa özet: InMarket SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Belgesiz “fon sigortası” vaadi ve hesap yöneticisi yönlendirmesiyle para toplanmaktadır. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🚩 Belgesiz Sigorta Vaadi

Sitede plan tablosu yerine “100’den fazla hesap yöneticisi”, “70’ten fazla döviz çifti” ve “fon koruması” gibi kurumsal görünümlü vaatler öne çıkarılmış. Yatırım tutarları ve getiri, hesap açıldıktan sonra temsilciyle belirleniyor; bu da yönlendirmenin tamamen birebir görüşmeye taşındığını gösteriyor.

🔍 Tespit Edilen Bilgiler

  • E-posta: [email protected] (sitede), [email protected] (FCA kaydında)
  • Telefon: 702-706-4466
  • Adres iddiası: 11 Grace Avenue STE 108, Great Neck
  • Alan adı: 9 Şubat 2026, Cosmotown; sunucu lytehosting (vurakoin.com ile aynı)
  • Canlı destek: Tawk.to

⚖️ Hukuki Durum

InMarket SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). SPK’nın 8/297 sayılı kararı uyarınca kaldıraçlı işlemlere Türkiye’den müşteri yönlendirmek de izinsiz faaliyettir ve 6362 sayılı Kanun m.109 kapsamında suç oluşturur.

🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar

Plan göstermeyip yatırımı doğrudan “hesap yöneticisine” bırakan siteleri daha önce de ele aldık.

🧭 Mağdur İçin Süreç

Süreç suç duyurusuyla başlar; paranın aktarıldığı hesaplar için el koyma tedbirleri değerlendirilir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

InMarket’in 1 milyon dolarlık sigortası gerçek mi?

Sitede sigortacı adı, poliçe numarası ya da denetim kaydı yok; vaat doğrulanabilir bir bilgiye dayanmıyor.

inmarket.com ile inmarket.live aynı yapı mı?

FCA kaydında .com uzantılı e-posta, sitede .live uzantılı e-posta kullanılıyor; ikisi aynı yapıya ait iletişim adresleri olarak görünüyor.

InMarket’in Türkiye’de izni var mı?

Hayır, SPK yetkili kuruluşlar listesinde yer almıyor.

InMarket’e para gönderdim, ne yapabilirim?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu