Permiantrade.org Yatırım Paketi Dolandırıcılığı

Permian Trade adı FCA kayıtlarına ilk kez düşmüyor: kurum, aynı isimli permiantrade.com sitesini 11.12.2025’te uyarı listesine almıştı. Dokuz ay sonra “.org” uzantılı yeni bir alan adı 18.09.2026’da kaydedildi ve yalnızca on gün sonra, 28.09.2026’da o da listeye eklendi. Uzantı değişse de sitenin anlattığı hikaye aynı: birkaç günde yüzde 30’a varan getiri ve WhatsApp üzerinden yürüyen bir “destek” hattı.
🚩 Dört Plan, Bir “Sabit Mevduat” ve Dondurulan Hesaplar
Sitenin “Cryptocurrency Investment Plans” tablosunda Standard Plan (50-999 dolar) 2 günde yüzde 10, Professional Plan (1.000-4.999 dolar) 3 günde yüzde 15, Premium Plan (5.000-9.999 dolar) 4 günde yüzde 20, VIP Plan (10.000 dolar ve üzeri) ise 7 günde yüzde 30 vaat ediyor; referans ödülü yüzde 5-10. Bunlara ek olarak “Fixed Funds Deposit” adlı VIP ürün, en az 9.999 dolar karşılığında haftalık yüzde 28 faiz öneriyor. Aynı metne göre haftalık yatırım takvimine uymayan kullanıcının hesabı donduruluyor ve tekrar açmak için 200 dolar daha yatırılması gerekiyor; vadeden önce çekim ise yüzde 5 cezaya bağlanıyor.
Kullanım şartları çekimin önüne ikinci bir set koyuyor: bonus ya da bonusla elde edilen kâr, ancak “(toplam yatırım + toplam bonus) x 20” işlem hacmine ulaşıldıktan sonra çekilebiliyor. Hesap hareketsiz kalırsa “dormant” komisyonu kesilebiliyor. Sitede ayrıca en az 10 aktif referans getirenlere 5.000-100.000 dolar arasında “kredi” verileceği yazıyor.
🔍 WhatsApp Hattı, Sydney Adresi ve “Company House” Numarası
- WhatsApp: Ana sayfadaki açılır pencere ziyaretçiyi +44 7466 164814 numarasına yönlendiriyor; pencerede “Gravitas Asset support” ifadesi geçiyor, yani başka bir marka için yazılmış metin değiştirilmeden kullanılmış.
- Adres ve e-posta: “18 Ryedale Road, Sydney, New South Wales, Australia” ve [email protected]. İletişim sayfasındaki telefon alanları “xxxxxxx” olarak boş bırakılmış; ana sayfada ise numara “yalnızca VIP üyelere” deniyor.
- Sicil iddiası: SSS bölümünde şirketin “Australia company house” kaydında 815 344 662 numarasıyla kayıtlı olduğu ileri sürülüyor. “Companies House” İngiltere’nin şirket sicilinin adıdır; Avustralya’da bu adla bir sicil yoktur.
- Kalıntılar: Kripto satın alma bağlantılarının bir kısmı coinfxinvestment.com adlı başka bir alan adına gidiyor; “80 milyon yatırımcı”, FCA ve CySEC lisansı iddiaları ve Birleşik Krallık ISA metni “yalnızca Avustralya yatırımcıları için” şeklinde yarım yamalak uyarlanmış.
⚖️ Türkiye’deki Hukuki Durum
Permiantrade.org, SPK yetkili aracı kurum listesinde yer almamaktadır ve SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Yatırımcı toplamanın WhatsApp gibi mesajlaşma kanallarıyla yürütülmesi, SPK’nın 03.02.2017 tarihli 5/173 sayılı kararında uyarı konusu yapılan internet üzerinden izinsiz yönlendirme niteliğindedir. Yetkisiz biçimde sermaye piyasası hizmeti sunmanın cezası ise 6362 sayılı SPKn m.109’da düzenlenmiştir.
🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar
Günlük getirili planlar ve referansa bağlı ek ürünler kurgusunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:
🧭 Permiantrade.org Dosyasında İzlenen Hukuki Adımlar
- Platformla yapılan WhatsApp yazışmaları ve ödeme kayıtları üzerinden olayın çerçevesi çizilir; sahte yatırım çağrı merkezi organizasyonlarının işleyişi bu aşamada belirleyici olur.
- Bonus ve hacim şartıyla engellenen çekimler, bonus ve promosyona bağlı çekim şartlarının hukuki değeri açısından değerlendirilir.
- Ceza soruşturması başlatılır; yatırım dolandırıcılığında şikayet sonrası soruşturma süreci aracı hesap sahiplerinin tespitini de kapsar.
- Kovuşturma aşamasında zarar görenin katılan sıfatıyla davaya dahil olması gündeme gelir.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
Permiantrade.org ile permiantrade.com aynı yapı mı?
Her iki alan adı da “Permian Trade” adını taşıyor ve ikisi de FCA uyarı listesinde: .com uzantılı site 11.12.2025’te, .org uzantılı site 28.09.2026’da eklendi.
Hesabım “donduruldu”, açmak için 200 dolar isteniyor; bu normal mi?
Sitenin kendi metni, haftalık ödeme yapılmadığında hesabın dondurulacağını ve açılması için 200 dolar yatırılması gerektiğini yazıyor. Bu, kullanıcıdan ek para almaya yönelik önceden kurgulanmış bir adımdır.
+44 7466 164814 numarası kime ait?
Numara, permiantrade.org’daki WhatsApp destek penceresinde yer alıyor. Pencerede “Gravitas Asset” adı da geçtiğinden aynı hattın başka marka adlarıyla da kullanılmış olması muhtemel.
Şirketin Avustralya’da kayıtlı olduğu doğru mu?
Sitede verilen “Australia company house” ifadesi Avustralya’daki sicil sistemine karşılık gelmiyor; şirket unvanı da hiçbir yerde belirtilmiyor. Türkiye’de ise SPK tarafından yetkilendirilmemiştir.
Permiantrade.org mağduruyum, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



