Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı FirmalarKripto Coin ve Piyasa Dolandırıcı Firmalar

Growth Centered Mining Kripto Madencilik Dolandırıcılığı

Adında “Mining” geçen bir platformun menüsünde tek bir madencilik sayfası yoksa, isim yalnızca bir yem işlevi görür. Growth Centered Mining, kripto madenciliği çağrışımıyla yatırımcı çekip ardından forex, kenevir hisseleri ve emlak paketleri pazarlıyor. FCA, growthcenteredmining.com’u 28 Eylül 2026’da uyarı listesine aldı.

Kısa özet: Growth Centered Mining, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Site, 24 saatte %10’dan beş günde %60’a çıkan “arbitraj” planları ve beş kademeli referans sistemiyle para topluyor; kendi sözleşmesinde yatırılan fonların şirketin malı sayıldığı yazıyor. Platforma aktarılan paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

⛏️ Madencilik Adı, Forex ve Kenevir Paketleri

Sitede donanım, hash gücü ya da madencilik havuzu hakkında tek bir teknik bilgi yok. Bunun yerine Forex PAMM/MAM, kripto, emlak, emeklilik fonu, kenevir hisseleri ve ABD tarım dışı istihdam (NFP) verisine dayalı altı “yatırım paketi” listeleniyor. Kazançlar ise “Arbitraging Duration” başlığıyla şu oranlarla tanımlanıyor:

  • Bronze: 50 – 999 dolar, 24 saatte %10
  • Premium: 2.000 – 9.999 dolar, 3 günde %20
  • Adroit: 10.000 – 39.999 dolar, 4 günde %40
  • Expert: 40.000 dolar ve üzeri, 5 günde %60
  • Referans: ilk kademede %10, sonraki kademelerde %8, %5 ve %2’ye inen beş seviyeli komisyon

📄 Sözleşmede Yatırımcı Aleyhine Hükümler

“Legal and Terms” sayfasının 3.1 maddesi, müşterinin şirkete aktardığı fonların “şirkete ait olacağını” söylüyor. Aynı metnin 3.2 maddesi, yatırılan paranın her türlü “komisyon, ücret ve borç” için teminat sayılacağını ve bu kesintilerin hesaptan otomatik düşüleceğini, 3.7 maddesi ise banka ve ödeme kuruluşlarından doğan gecikmelerde şirketin sorumlu tutulamayacağını düzenliyor.

Bu hükümler, bir yandan “sermayeniz sigortalı” denirken öte yandan çekim taleplerini reddetmek için önceden hazırlanmış bir zemin sunar. Aynı sözleşme metninin, farklı adlarla açılan pek çok HYIP sitesinde kelimesi kelimesine tekrarlandığı görülüyor.

🔍 growthcenteredmining.com Künyesi

  • Alan adı: 02.03.2026’da kaydedildi; sitenin altbilgisinde “© 2024” ibaresi yer alıyor.
  • Adres: “22 Brambling Way, Maidenhead, SL6 8PQ, United Kingdom” — sitede bu adrese bağlı bir şirket unvanı ya da sicil numarası verilmiyor.
  • E-posta: [email protected]; telefon numarası paylaşılmıyor.
  • Düzenleme iddiası: “FCA ve CySEC tarafından tam olarak düzenleniyoruz” beyanı, FCA’nın yetkisiz firma uyarısıyla doğrudan çelişiyor.
  • Şişirilmiş rakamlar: Ana sayfada 15 milyon yatırımcı ve 562,9 milyar dolar yönetilen varlık, “Hakkımızda” sayfasında ise 45 bin yatırımcı iddiası.

⚖️ SPK Yetkisi ve Hukuki Nitelik

Growth Centered Mining, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir; SPK’nın yetkili aracı kurumlar sayfasında platformun adı geçmiyor. FCA’nın 28.09.2026 tarihli uyarı kaydı da firmanın yetkisiz olduğunu belirtiyor.

Forex ve kripto adıyla Türkiye’den yatırımcı kabul edilmesi, 6362 sayılı SPKn m.109’da yaptırıma bağlanan izinsiz sermaye piyasası faaliyetini oluşturur. SPK’nın 5/173 sayılı ve 03.02.2017 tarihli kararı da internet üzerinden bu tür yönlendirmelerin izinsiz olduğunu kamuoyuna duyurmuştur.

🔗 Madencilik Kurgulu Diğer Platformlar

“Madencilik” ya da “bulut madenciliği” etiketiyle sabit kazanç vaat eden aynı kurgunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:

🧭 Hukuki Süreç Nasıl İlerler?

  1. Yatırımlar çoğunlukla kripto para olarak gönderildiğinden, kripto borsası üzerinden yapılan transferlerin izlenmesi sürecin ilk halkasını oluşturur.
  2. Soruşturma evresinde toplanan deliller, iddianame aşamasına kadar şüpheli hesap sahiplerinin tespitinde kullanılır.
  3. Tespit edilen malvarlığı üzerinde ihtiyati haciz talebi, alacağın güvence altına alınması için değerlendirilir.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Growth Centered Mining gerçekten kripto madenciliği yapıyor mu?

Sitede madencilik altyapısına ilişkin hiçbir bilgi yok. “Mining” adı, forex, kenevir ve emlak paketlerini içeren genel bir HYIP şablonunu pazarlamak için kullanılıyor.

Expert Plan’ın beş günde %60 getirisi mümkün mü?

Beş günde %60’lık sabit getiri hiçbir meşru yatırım ürününde sunulmaz. Bu oranlar, ödemelerin yeni katılımcı parasıyla yapıldığı yapılara özgüdür.

Sözleşmedeki “fonlar şirkete aittir” maddesi ne anlama geliyor?

Sözleşmenin 3.1 maddesi, yatırımcının aktardığı paranın şirketin mülkiyetine geçtiğini öngörüyor. Bu tür bir hüküm, çekim taleplerinin reddine dayanak yapılmak üzere metne konulmuştur.

Maidenhead’deki adres şirketin ofisi mi?

Sitede bu adrese bağlı bir şirket unvanı veya sicil numarası yer almıyor. FCA da bu tür firmaların başkasına ait adresleri kullanabildiğini belirtiyor.

Growth Centered Mining mağduru oldum, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu