Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Fundyourfx.live Saatlik Getiri Paketi Dolandırıcılığı

Adı “fonunu biz sağlayalım” diyen bir prop-firm’i andırsa da fundyourfx.live, yatırımcıyı herhangi bir trader sınavına sokmuyor; doğrudan cebindeki parayı saat başı katlamayı teklif ediyor. Sitenin en yüksek paketi, 10.001 dolar ve üzeri için “saatte yüzde 70” getiri yazıyor. FCA, bu alan adını 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine aldı.

Kısa özet: Fundyourfx.live SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Platform, fonlu trader programlarını çağrıştıran bir isimle, gerçekte saatlik sabit getiri vaat eden paketler ve üç kademeli referans sistemi üzerinden para topluyor. Bu platforma aktarılan tutarların geri alınması hukuken mümkündür; izlenecek yol dosyanın özelliklerine göre belirlenir.

🚩 İsim Prop-Firm, İçerik HYIP

Gerçek prop-firm modelinde kişi bir değerlendirme ücreti öder, şirketin sermayesiyle işlem yapar ve kârdan pay alır; kendi yatırdığı paranın büyümesi vaat edilmez. Fundyourfx.live’da ise ne sınav kuralı, ne işlem hedefi, ne de fonlu hesap tanımı bulunuyor. Menüde yalnızca “Investment Packages”, esrar hisseleri, emeklilik fonu, gayrimenkul, kripto para, forex PAMM ve “Non-Farm Payroll (NFP)” başlıklı paketler yer alıyor. Kısacası kullanıcı parasını çoğaltmak için yatırıyor.

İsim benzerliğine ayrıca dikkat etmek gerekir: FundYourFX adlı bir prop-firm markası farklı bir alan adı (.io uzantılı) üzerinden hizmet veriyor. Fundyourfx.live ile bu marka arasında herhangi bir bağlantı tespit edilmedi; ismin tanınmış bir fonlu trader programını çağrıştıracak şekilde seçilmiş olması güven oluşturma amacına hizmet ediyor.

📈 Saat Başına Yüzde 10’dan Yüzde 70’e

Sitenin plan tablosu şu şekilde:

  • Gold Plan: 100-500 dolar, saatlik yüzde 10, süre 12 saat.
  • Silver Plan: 501-5.000 dolar, yüzde 25, süre 24 saat.
  • Diamond Plan: 5.001-10.000 dolar, saatlik yüzde 45, süre 36 saat.
  • Platinum Plan: 10.001 dolar ve üzeri, saatlik yüzde 70, süre 48 saat.
  • Referans: planlarda yüzde 5-10 bonus; ortaklık sayfasında yüzde 5, 2 ve 1 oranlı üç kademe.

🔍 New York Adresi, Gizli Telefon ve SkyTrust Kalıntısı

Sitede iletişim adresi olarak “350 5th Ave, New York, NY 10118” gösteriliyor; bu, Empire State Binası’nın posta adresidir. Görünür bir telefon yok, ancak sayfa kaynak kodunda +1 917 708 6904 numarası bağlantı olarak duruyor. Aynı numara, FCA listesine aynı gün eklenen bitpedix.com’un iletişim bölümünde açıkça yazılı. Alan adı 21.03.2026 tarihinde kaydedilmişken sayfa altında “© 2021” ibaresi bulunuyor.

Hakkımızda ve ortaklık sayfalarında “SkyTrust Capital Group” adı, kaynak kodda ise [email protected] adresi unutulmuş. Resmi e-posta [email protected]; destek Smartsupp sohbet aracıyla veriliyor. FCA ve CySEC lisansı, “15 milyon yatırımcı” ve Birleşik Krallık ISA vergi avantajı iddiaları ise şablonun değişmeyen parçaları.

⚖️ SPK Yetkisi ve Hukuki Çerçeve

Fundyourfx.live, SPK’nın yetkili kuruluş listesinde bulunmuyor; SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 03.02.2017 tarihli 5/173 sayılı kararı, internet ve sosyal medya üzerinden izinsiz yatırım yönlendirmesini açıkça uyarı konusu yapar. İzinsiz sermaye piyasası faaliyeti ayrıca 6362 sayılı Kanun’un 109. maddesinde yaptırıma bağlanmıştır.

🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar

Esrar, NFP ve PAMM başlıklı paketleri aynı şablonla sunan kurgunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:

🧭 Fundyourfx.live Dosyalarında Hukuki Süreç Nasıl İşler?

  1. Ödemenin yöntemi ve alıcı hesap bilgileri esas alınarak olayın hukuki niteliği belirlenir; forex ve yatırım platformu mağdurlarına yönelik genel süreç bu değerlendirmeyle başlar.
  2. Paranın geçtiği aracı hesaplar incelenir; bu hesapların suç gelirinin aklanmasıyla bağlantısı soruşturmada ayrıca ele alınır.
  3. Paranın ulaştığı kişilere karşı sebepsiz zenginleşmeye dayalı istirdat davası gibi hukuk yolları değerlendirilir.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Fundyourfx.live bir prop-firm (fonlu trader) şirketi mi?

Hayır. Sitede değerlendirme programı veya fonlu hesap yok; yalnızca saatlik getiri vaat eden yatırım paketleri satılıyor.

.io uzantılı FundYourFX ile aynı şirket mi?

İki alan adı arasında bir bağlantı tespit edilmedi. Fundyourfx.live’ın adı, tanınan bir markayı çağrıştıracak şekilde seçilmiş görünüyor.

Saatte yüzde 70 getiri mümkün mü?

48 saat boyunca saatlik yüzde 70 getiri, hiçbir piyasa faaliyetiyle açıklanamayacak bir rakamdır. Bu oran yatırım getirisi değil, para toplamak için kullanılan bir vaattir.

Platformun resmi bir uyarısı var mı?

FCA, fundyourfx.live’ı 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine ekledi. Türkiye’de de SPK tarafından yetkilendirilmemiştir.

Fundyourfx.live’a para gönderdim, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu