Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Fluxedora Markets Forex ve CFD Dolandırıcılığı

Kurumsal görünümlü bir CFD arayüzü, TradingView grafikleri ve onlarca dil seçeneği; Fluxedora Markets ilk bakışta sıradan bir aracı kurum sitesine benziyor. Ancak yatırım planları tablosunda “işlem başına %1.000.000” getiri yazan bir paket bulunuyor ve sitedeki telefon, adres ve sicil numarası başka bir markayla birebir aynı. FCA, fluxedoramarkets.com’u 28 Eylül 2026’da uyarı listesine ekledi.

Kısa özet: Fluxedora Markets, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Platform, forex ve CFD işlem platformu görüntüsü altında 50 dolardan başlayan sabit getirili “yatırım planları” satıyor, dört kademeli referans komisyonu ödüyor ve aynı iletişim bilgilerini paylaşan başka sitelerle birlikte hareket ediyor. Bu platforma gönderilen paranın geri alınması için hukuki yollar mevcuttur.

🚩 CFD Platformu Kılığında Sabit Getirili Planlar

Site, forex, hisse, emtia ve kripto CFD’lerinde “0,0 pip’ten başlayan spread” ve kopya işlem hizmeti sunduğunu söylüyor. Asıl satış ise “Trading Plans” bölümünde yapılıyor: Startup planı 50 – 2.500 dolar için işlem başına %5, Growth planı 1.000 – 50.000 dolar için %2,5, Pro Trader planı %3, Elite Core planı %4 ve 50.000 dolardan başlayan “Real Estate” planı %10 kazanç vaat ediyor. “Beginner Plan” satırında ise işlem başına %1.000.000 yazıyor; bu hata bile panelin gerçek bir piyasa işlemine değil, yöneticinin elle girdiği rakamlara dayandığını gösteriyor.

Sitenin SSS bölümü dört kademeli referans komisyonunu (%7, %3, %2, %1) açıklıyor ve kur dönüşümü için yatırımcıyı üçüncü taraf döviz bürolarına yönlendiriyor. Ana sayfada ayrıca “Make a Donation” başlıklı bir bağış butonu bulunuyor; bağış için yöneticiyle e-posta veya canlı destek üzerinden iletişime geçilmesi isteniyor.

🕸️ Ortak Şebeke: Aynı Telefon, Aynı Adres, Aynı Sicil Numarası

Fluxedora Markets tek başına faaliyet gösteren bir site değil. İletişim sayfasındaki bilgiler karşılaştırıldığında aynı operasyonun birden fazla marka üzerinden yürütüldüğü görülüyor:

  • +1 702 706 4466 numaralı telefon, FCA’nın aynı gün uyarı yayımladığı en.synthetixmarkets.com sitesinde de kullanılıyor.
  • İki site aynı şablonu, aynı ofis listesini (New York, San Francisco, Toronto, Londra, Frankfurt, Zürih) ve aynı SSS metinlerini paylaşıyor.
  • Her iki sitenin SSS bölümü, İngiltere’de “#08683932” numarasıyla kayıtlı olunduğunu iddia ediyor; iki ayrı marka için aynı numaranın gösterilmesi metnin kopyalandığını ortaya koyuyor.
  • 11 Grace Avenue (Great Neck, New York) ve 1 Canada Square (Canary Wharf, Londra) adresleri, FCA’nın legacytraderz.com için yayımladığı uyarı kaydında da yer alıyor.
  • fluxedoramarkets.com 13.01.2026’da, synthetixmarkets.com ise üç gün sonra, 16.01.2026’da kaydedilmiş.

🔍 Tespit Edilen İletişim ve Kayıt Bilgileri

FCA kaydına göre firmanın adresleri 11 Grace Avenue, Ste 108, Great Neck, New York 11021 ve 1 Canada Square, Canary Wharf, London E14 5AB; telefonu 702 706 4466 (Las Vegas alan kodu), e-postası [email protected]. Canary Wharf’taki adres, çok sayıda kurumun bulunduğu tanınmış bir gökdelene aittir ve sitenin burada bir ofisi olduğuna dair hiçbir kayıt yoktur.

Sitenin kendi içinde de çelişki var: merkez olarak New York gösterilirken SSS bölümü “ABD vatandaşlarından yatırım kabul etmiyoruz” diyor. Müşteri yorumlarında “bir ayda 200.000 doların üzerinde kazandım” gibi ifadeler yer alıyor; menüde ise forex sitesiyle ilgisiz bir Tesla tanıtım bölümü bulunuyor.

⚖️ SPK ve Türk Mevzuatı Karşısında Durum

Fluxedora Markets, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir; SPK’nın aracı kurum listesinde platform yer almıyor. İngiltere’de de FCA, 28.09.2026 tarihli uyarısıyla firmanın yetkisiz olduğunu açıkladı.

SPK’nın 24.02.2017 tarihli 8/297 sayılı kararı, Türkiye’deki kişilere yurt dışı kaldıraçlı işlem platformlarına aracılık edilmesini izinsiz faaliyet sayar. Birden fazla marka, ortak telefon ve sahte adreslerle yürütülen böyle bir yapı, TCK m.158/1-f uyarınca bilişim sistemleri kullanılarak işlenen nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilir.

🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar

CFD arayüzü arkasında sabit getirili plan satışı yapan aynı kurgunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:

🧭 Hukuki Sürecin Adımları

  1. Aynı telefon ve adresleri kullanan markalar, çağrı merkezi üzerinden yürütülen organize yapı olarak birlikte incelenir.
  2. Platformun “kopya işlem” ve “hesap yöneticisi” söylemleri, sosyal trading dolandırıcılığı kapsamındaki emsallerle karşılaştırılır.
  3. Tespit edilen hesap ve varlıklar bakımından el koyma ve müsadere tedbirleri gündeme gelir.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Fluxedora Markets ile Synthetix Markets aynı ekip mi?

İki site aynı telefonu, aynı adres listesini, aynı İngiltere sicil numarası iddiasını ve aynı şablonu kullanıyor; alan adları da üç gün arayla kaydedilmiş. Bu tablo, iki markanın aynı operasyonun parçası olduğuna işaret ediyor.

+1 702 706 4466 numarası kime ait?

Bu numara hem Fluxedora Markets’in iletişim sayfasında hem de en.synthetixmarkets.com’da yer alıyor ve FCA kayıtlarında her iki firma için geçiyor.

Fluxedora Markets’in Canary Wharf ofisi gerçek mi?

1 Canada Square, Londra’nın finans bölgesindeki tanınmış bir gökdelenin adresidir. Sitenin burada bir ofisi olduğuna dair kayıt bulunmuyor; aynı adres başka bir yetkisiz sitenin FCA kaydında da geçiyor.

“İşlem başına %5” getiri vaat eden plan gerçek bir CFD ürünü mü?

Hayır. Gerçek CFD işlemlerinde kazanç veya kayıp piyasa hareketine bağlıdır; önceden belirlenmiş sabit getiri sunulmaz. Sabit oranlı plan, platformun bir işlem aracı değil para toplama aracı olduğunu gösterir.

Fluxedora Markets mağduru oldum, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu