Enhancedcapital.icu Yatırım Paketi Dolandırıcılığı

Lugano adresi, New York telefon numarası ve .icu uzantılı bir alan adı: enhancedcapital.icu’nun kimlik bilgileri birbirini tutmuyor. Site günlük yüzde getirili yatırım planlarının yanına kişisel kredi ve İsviçre’de iş vizesi paketi de eklemiş. FCA, platformu 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine aldı.
🚩 Getiri, Kredi ve Vize Vaatleri
Plan sayfasında dört paket bulunuyor: 50-700 dolar için 3 gün boyunca günlük %7, 750-4.000 dolar için 5 gün boyunca %8, 4.000-7.500 dolar için 5 gün boyunca %10 ve 8.000-15.000 dolar için bir hafta boyunca günlük %15. Tüm planlarda %10 referans komisyonu ve üç seviyeli ortaklık sistemi vaat ediliyor. Minimum yatırım 50 dolar gösterilirken hemen altında “başka ücretler uygulanabilir” notu yer alıyor.
Kredi sayfası 5.000-100.000 dolar arası “masrafsız” kişisel kredi sunuyor; metinde başka bir kredi markasının adı olduğu gibi bırakılmış. Vize sayfası ise yatırımcılara İsviçre’de aylık ortalama 5.000 euro maaşla iş ve Schengen çalışma vizesi vaat ediyor; seyahat sigortasının %30’unun yatırımcıdan istenmesi de bu paketin bir parçası.
🔍 Alan Adı, Telefon ve Şablon İzleri
- Alan adı 09.03.2026’da kaydedilmiş; sitenin alt kısmında ise “© 2016-2026” yazıyor.
- İletişim: Obere Haltenstrasse 125, Lugano; +1 (917) 708 6904; [email protected].
- Aynı telefon numarası, aynı şablonla kurulmuş ve aynı tarihte FCA listesine eklenen eminenceinvest.net sitesinde de kullanılıyor.
- Sitede “FrontStand Capital Group Investments” adlı başka bir markanın tanıtım metni silinmeden kalmış.
- Aktif yatırım ve hesap sayaçları “0” gösteriyor; aynı sayfa 15 milyon yatırımcıdan söz ediyor.
Ad benzerliğine dikkat: ABD’de faaliyet gösteren Enhanced Capital adlı gerçek bir yatırım şirketi bulunuyor. Bu kurumun enhancedcapital.icu ile bağlantısı yoktur.
⚖️ Yetki Durumu
enhancedcapital.icu, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir ve Türkiye’de yatırım hizmeti sunamaz. Gerçekte var olmayan bir yatırım faaliyeti internet sitesi üzerinden sunularak para toplanması, TCK m.158/1-f kapsamında bilişim sistemlerinin araç olarak kullanıldığı nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirilebilir.
🔗 Aynı Kurgunun Görüldüğü Platformlar
Kısa vadeli yüzde paketlerinin yanında farklı gelir vaatleri sunan yapıların görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:
🧭 Hukuki Sürecin İşleyişi
- Başvuru aşaması: Süreç, olayın belgeleriyle birlikte resmî kayda geçmesiyle başlar; bu aşamanın içeriği yatırım dolandırıcılığında suç duyurusu yazısında anlatılmıştır.
- Para akışının izlenmesi: Gönderilen tutarların hangi hesaplara dağıtıldığı ve kara para aklama bağlantısı soruşturma kapsamında incelenir.
- Malvarlığı araştırması: Paranın ulaştığı kişilerin varlıkları tespit edilir; yöntemler malvarlığı araştırması başlığında açıklanmıştır.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
enhancedcapital.icu İsviçre merkezli mi?
Sitede Lugano adresi yazıyor, ancak iletişim numarası New York alan koduna ait ve alan adı 2026’da alınmış. FCA uyarısı da firmanın izinsiz olduğunu belirtiyor.
Vize paketinin yatırım platformuyla ilgisi ne?
Vize ve iş vaadi, yatırım paketlerine ek bir cazibe unsuru olarak sunuluyor ve sigorta bedeli gibi ek ödemeleri gündeme getiriyor. Sitenin vize işlemleri yürütme yetkisine ilişkin bir bilgi bulunmuyor.
Eminenceinvest ile aynı yapı mı?
İki site aynı şablonu, aynı paket sayfası düzenini ve aynı +1 (917) 708 6904 numarasını kullanıyor; ikisi de 28.09.2026’da FCA listesine eklendi.
Enhancedcapital.icu’ya yatırım yaptım, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



