Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Pinnacle Capital Investment (pincapinvest.com) Forex Dolandırıcılığı

Pinnacle Capital Investment’ın pincapinvest.com alan adı, Türkiye merkezli bir alan adı kayıt şirketi üzerinden 25 Haziran 2025’te alınmış. Aynı şablondaki sitelerde bu kayıt şirketine daha önce de rastladık; bu iz, yapının Türkiye bağlantısına işaret eden somut bir veri. FCA siteyi 2 Ekim 2026’da izinsiz firmalar listesine aldı.

Kısa özet: Pinnacle Capital Investment SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Kuruşlu getiri oranlarıyla “hesaplanmış” görünen planlar satılmaktadır. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🔍 Türkiye Bağlantılı Alan Adı

  • Alan adı: 25 Haziran 2025, Atak Domain (Türkiye)
  • E-posta: [email protected] · Telefon: 702-706-4466
  • Adres iddiası: 11 Grace Avenue STE 108, Great Neck
  • Canlı destek: Smartsupp

Aynı kayıt şirketi; TrixxVest, Maxo Digital Trade ve BotProfitAI sitelerinde de kullanılmıştı.

🚩 Kuruşlu Oranlarla Güven Kurgusu

Plan tablosunda Starter için işlem başına %13,50, VIP Basic için %16,71 yazıyor; virgülden sonraki hassas rakamlar, getirinin bir hesaplamaya dayandığı izlenimini yaratmak için seçilmiş. Tablonun başında ise şablonun bilinen “Test” planı (%150) duruyor.

⚖️ Hukuki Durum

Pinnacle Capital Investment SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). İzinsiz sermaye piyasası faaliyeti 6362 sayılı Kanun m.109’da, bilişim sistemi kullanılarak işlenen dolandırıcılık TCK 158/1-f’de düzenlenmiştir.

🔗 Aynı Kayıt Şirketini Kullanan Diğer Siteler

Türkiye merkezli kayıt şirketiyle alınmış aynı şablonlu siteleri daha önce de inceledik.

🧭 Mağdur İçin Süreç

Türkiye bağlantısı bulunan yapılarda suç duyurusu sonrası ihtiyati haciz gibi tedbirler de değerlendirilebilir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Alan adının Türkiye’den alınması ne anlama geliyor?

Alan adının Türkiye merkezli bir kayıt şirketi üzerinden alındığını gösterir; yapının Türkiye bağlantısını araştırmak için önemli bir veridir.

Pinnacle Capital Investment, aynı adlı başka şirketlerle ilişkili mi?

“Pinnacle Capital” adını kullanan farklı şirketler bulunabilir; bu yazı yalnızca pincapinvest.com adresindeki yapıyı anlatıyor.

VIP Basic planındaki %16,71 gerçekçi mi?

İşlem başına sabit getiri hiçbir düzenlenmiş piyasada garanti edilemez; oranın hassas görünmesi bunu değiştirmez.

Pinnacle Capital Investment’a para yatırdım, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu