Maxo Digital Trade Forex ve CFD Dolandırıcılığı

Maxo Digital Trade, ana sayfasında cTrader altyapılı bir CFD aracı kurumu gibi görünürken sık sorulan sorular bölümünde “günlük kâr biriktiren tarife planları” ve dört kademeli referans ödülü anlatıyor. Aynı site bir sayfada Kıbrıs lisansı, başka bir sayfada İngiltere sicili iddia ediyor; İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ise maxodigitaltrade.com’u 29.09.2026’da yetkisiz firmalar listesine aldı.
🚩 Robot, Tarife Planı ve Referans Zinciri
Sitenin SSS bölümüne göre şirketin “temel avantajı”, piyasa hem yükselirken hem düşerken kâr eden özel bir trading botu. Kullanıcıdan bir tarife planı seçmesi, ardından “sermayesinin günlük kârla gerçek zamanlı büyümesini izlemesi” isteniyor; planlarda asgari 10 dolar, azami 75.000 dolar sınırı var ve birden fazla plana aynı anda yatırım yapılabiliyor. Komisyon alınmadığı, masrafların “kripto robotlarının kârından” karşılandığı söyleniyor.
- Getirinin kaynağı olarak piyasa işlemi değil, sitenin kendi botu gösteriliyor.
- Dört kademeli referans ödülü: %7, %3, %2 ve %1.
- “Bir ayda 200.000 doların üzerinde kazandım” gibi isimsiz kullanıcı yorumları.
- Müşteri fonları için “1.000.000 dolara kadar sigorta” vaadi.
📄 Lisans İddialarındaki Çelişki
Sitenin “regulation” sayfası Maxo Digital Trade’in HE 19818009 numarasıyla Kıbrıs’ta kayıtlı ve CySEC lisanslı bir yatırım şirketi olduğunu yazıyor. SSS bölümü ise aynı şirketin İngiltere’de #08683932 sicil numarasıyla kayıtlı olduğunu söylüyor. Bu sicil numarası, daha önce ele aldığımız başka şablon sitelerde de birebir aynı şekilde kullanılıyor; tek bir şirketin iki ülkede iki farklı ana kaydı olamayacağı gibi, FCA kaydı da firmanın İngiltere’de izinsiz olduğunu gösteriyor.
🔍 Adres, Telefon ve Alan Adı İzleri
- Adresler: 11 Grace Avenue, STE 108, Great Neck, New York ve 1 Canada Square, Canary Wharf, Londra
- Telefon: +1 702 706 4466
- E-posta: [email protected], [email protected]
- Alan adı: 23.07.2026’da, Türkiye merkezli bir alan adı kayıt şirketi üzerinden alınmış.
Aynı telefon ve New York adresi, FCA’nın aynı gün yayımladığı çok sayıda uyarıda da geçiyor. Alan adının Türkiye’deki bir kayıt şirketinden alınmış olması, sitenin Türk kullanıcıları da hedefleyebileceğine işaret ediyor.
⚖️ SPK Yetkisi ve Hukuki Dayanak
Maxo Digital Trade, SPK yetkili aracı kurum listesinde yer almıyor; platform SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Yurt içinde yerleşik kişilere kaldıraçlı işlem hizmeti sunulması 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 109. maddesi kapsamında izinsiz faaliyet sayılır. Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin 25.06.2025 tarihli, 2025/2539 E. – 2025/7914 K. sayılı kararı da forex vaadiyle yürütülen bir dosyada TCK m.158/1-f’deki nitelikli dolandırıcılık hükmünün uygulandığı örneklerden biridir.
🔗 Aynı Şablonu Kullanan Platformlar
Great Neck adresi, +1 702 706 4466 numarası ve #08683932 sicil iddiası, daha önce incelediğimiz platformlarda da karşımıza çıktı:
🧭 Hukuki Süreç Nasıl İlerliyor?
- Yetkisizliğin tespiti: Firmanın izinsiz olduğu, SPK lisans sorgulaması ile belgelenir.
- Soruşturma: Başvurudan iddianameye uzanan aşamalar yatırım dolandırıcılığında iddianame süreci yazısında anlatılıyor.
- Paranın izi: Kripto cüzdanlara ve hesaplara aktarılan tutarlar için malvarlığı araştırması yapılır.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
Maxo Digital Trade’in trading botu gerçek mi?
Sitede botun nasıl çalıştığına, hangi piyasada işlem yaptığına veya denetlenmiş bir performans kaydına dair hiçbir bilgi yok. Hesap panelinde görünen günlük kâr, sitenin kendi yazılımının ürettiği rakamdır.
HE 19818009 ve #08683932 numaraları neyi gösteriyor?
Biri Kıbrıs, diğeri İngiltere sicili olarak sunulan bu iki numara aynı sitede birbirini yalanlıyor. #08683932 numarası başka şablon sitelerde de aynen kullanılıyor.
+1 702 706 4466 numarasından arandım, bu Maxo Digital Trade mi?
Bu numara FCA kayıtlarında Maxo Digital Trade ile birlikte aynı şablonu kullanan çok sayıda alan adı için geçiyor; yani tek bir markaya değil, bir site ağına ait görünüyor.
Maxo Digital Trade mağduru oldum, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



