Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Applerock Asset Yatırım Paketi Dolandırıcılığı

Yeni Zelanda’da kayıtlı bir şirketin sicil sayfasını “sertifika” diye gösteren applerockasset.com, kripto madenciliği, PAMM hesabı ve kenevir yatırımı gibi birbirinden kopuk başlıkları tek çatı altında topluyor. Sitenin asıl ürünü ise günlük ve haftalık sabit getiri vaat eden paketler. Birleşik Krallık finans otoritesi FCA, platformu 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine ekledi.

Kısa özet: Applerock Asset, Türkiye’de SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Platform, yatırımcıya günlük %2-3,5 ve haftalık %28-56 getiri vaat eden paketler sunuyor; ödeme aksatıldığında hesabı dondurup yeni yatırım istiyor. Bu yapıya gönderilen paranın hukuki süreçlerle geri talep edilmesi mümkündür.

🚩 Applerock Asset Paketleri Nasıl Kurgulanmış?

Sitede iki ana “kripto yatırım planı” yer alıyor: 200-9.999 dolar arası yatırımlar için 5 gün boyunca günlük %2 getiri vaat eden Prime Plan ve 10.000 dolar üzeri için 8 gün boyunca günlük %3,5 vaat eden Platinum Plan. Her iki planda da getirdiğiniz yatırımcının yatırdığı tutarın %5’i size komisyon olarak ödeniyor; bağlı ortaklık sayfası bu sistemi “üç seviyeli” olarak tanıtıyor.

Asıl dikkat çeken kısım, “VIP” olarak sunulan Fixed Funds Deposit paketi:

  • Starter planda (300-9.999 dolar) haftalık %28, Standard planda (9.999 dolar ve üzeri) haftalık %56 getiri vaadi,
  • Vadeden önce çekim talebinde yatırımın %5’i oranında kesinti,
  • Haftalık yatırım yapılmazsa hesabın dondurulması ve hesabı açmak için 200 dolarlık yeni yatırım şartı,
  • Faizsiz “kredi” imkânı; ancak yalnızca en az iki referansı yatırım yapmış üyeler için,
  • Paketin “PAMM ve CySEC politikası” ile garanti altında olduğu iddiası.

🔍 Sitede ve Kayıtlarda Tespit Edilenler

applerockasset.com alan adı 31.07.2026 tarihinde kaydedilmiş; yani site, uyarı listesine girdiğinde henüz iki aylık bile değildi. Buna karşın sitede “5 yıllık deneyim”, 40 binden fazla aktif hesap ve dünya genelinde 15 milyon yatırımcı gibi birbiriyle çelişen rakamlar yer alıyor. “Hakkımızda” sayfasında ise 455,6 milyar sterlinlik varlık yönetildiği yazıyor. Şirketin FCA ve CySEC tarafından düzenlendiği iddiası da bulunuyor; FCA uyarısı bu iddiayı doğrudan çürütüyor. Telefon alanında numara yerine “For VIP Members only” ibaresi var; iletişim adresi olarak yalnızca [email protected] ve canlı destek penceresi sunuluyor.

Sitedeki “View Company Certificate” butonu, Yeni Zelanda şirket sicilinde 2014’ten beri kayıtlı ve iş yönetimi hizmetleri sınıfında yer alan aynı adlı bir şirketin kayıt sayfasına yönleniyor. Sitede yazan Northwood, Christchurch adresi de bu kaydın adresiyle aynı. Söz konusu şirketin siteyle bir bağlantısı tespit edilmemiştir; sicil kaydının güven görüntüsü oluşturmak amacıyla kullanıldığı anlaşılıyor. Ayrıca yatırımcı yorumları ve “ödül” listesi, aynı şablonla kurulmuş başka sitelerde de kelimesi kelimesine tekrar ediyor.

⚖️ SPK ve Türk Hukuku Açısından Durum

Applerock Asset, Türkiye’de sermaye piyasası faaliyeti yürütmek için gereken izne sahip değildir ve SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 24.02.2017 tarihli 8/297 sayılı kararı, sitenin sunduğunu iddia ettiği PAMM/MAM türü kaldıraçlı işlemlere aracılığı izinsiz faaliyet sayar. İnternet sitesi üzerinden sahte getiri vaadiyle para toplanması ise bilişim sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilebilir.

🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar

Sabit yüzdelik paket, referans komisyonu ve “kilitli mevduat” kurgusunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:

🧭 Hukuki Süreç Nasıl İşliyor?

  1. Olayın tespiti: Paranın hangi kanaldan ve kime gönderildiği belirlenir; yurt dışı yapılar için izlenecek yol yurt dışındaki yatırım firmasından para iadesi başlığında anlatılmıştır.
  2. Kripto transferlerinin izlenmesi: Paketlere genellikle kripto para ile yatırım alındığından, fonların hangi borsaya aktarıldığı araştırılır; bu konu kripto borsasına aktarılan yatırım parası yazısında ele alınmıştır.
  3. Sahte kurumsal kimliğin ortaya konması: Başka bir şirketin sicil kaydının kullanıldığı durumlarda bu husus dosyaya işlenir; sahte kurum ve klon site yazısı bu yönü açıklar.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Applerock Asset Yeni Zelanda’da kayıtlı bir şirket mi?

Sitenin gösterdiği sicil kaydı, finansal hizmetle ilgisi olmayan ve siteyle bağlantısı tespit edilmeyen aynı adlı bir şirkete aittir. Bu kayıt, platformun yatırım hizmeti sunma yetkisine sahip olduğunu göstermez.

Fixed Funds Deposit paketinde hesap neden donduruluyor?

Site kurallarına göre haftalık yatırım aksatıldığında hesap donduruluyor ve açılması için 200 dolarlık yeni yatırım isteniyor. Bu kural, mevcut yatırımcıdan düzenli olarak ek para alınmasına yönelik bir mekanizmadır.

Kredi teklifi gerçek mi?

Kredi yalnızca en az iki kişiyi platforma yatırım yaptırmış üyelere açık gösteriliyor. Bu şart, teklifin kredi değil, yeni yatırımcı kazandırma aracı olduğunu gösteriyor.

FCA uyarısı ne zaman yayımlandı?

Applerock Asset, 28.09.2026 tarihinde FCA uyarı listesine eklenmiştir.

Applerock Asset’e para gönderdim, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu