Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

FpcGrowth (fpcgrowthtrade.com) Yatırım Planı Dolandırıcılığı

FpcGrowth, plan tablosuna işlem başına %1.000 ile %1.334 arası getiri yazacak kadar ölçüyü kaçırmış bir yatırım sitesidir. fpcgrowthtrade.com 2024 baharında Nijerya merkezli bir kayıt firması üzerinden alınmış; İngiltere FCA siteyi 30 Eylül 2026’da yetkisiz firmalar listesine eklemiştir.

Kısa özet: FpcGrowth SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Yüz binlerce dolarlık giriş eşikleri ve dört haneli yüzde vaatleriyle büyük tutarlı yatırımcıyı hedeflemektedir. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🚩 Dört Haneli Getiri, Altı Haneli Eşik

  • Standard plan: 50.000–100.000 dolar, işlem başına %1.100
  • Business plan: 100.000–1.000.000 dolar, %1.000
  • Gold Plan: 30.000–50.000 dolar, %1.000
  • Platinum Plan: 150.000–15.000.000 dolar, %1.334

Bu basamaklar küçük yatırımcı için değil; birikimini, mülk satışından gelen parasını ya da kredi tutarını tek seferde yatıracak kişiler için tasarlanmış. Böyle bir eşik, “aracı” ya da “hesap yöneticisi” adı verilen kişilerin uzun telefon görüşmeleriyle ikna sürecini gerektirir; bu organizasyonu sahte yatırım çağrı merkezi yazımızda anlattık.

🔍 Tespit Edilen Bilgiler

  • Alan adı: fpcgrowthtrade.com (kayıt: 12 Nisan 2024, GO54 Limited)
  • Adres iddiası: 1 Canada Square, Canary Wharf, Londra
  • E-posta: [email protected]
  • Canlı destek: Smartsupp

⚖️ Hukuki Değerlendirme

FpcGrowth SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK aracı kurumlar). İzinsiz faaliyet 6362 sayılı Kanun’un 109. maddesinde, internet üzerinden yürütülen aldatma ise TCK 158/1-f’de nitelikli dolandırıcılık olarak düzenlenir.

🔗 Benzer Platformlar

🧭 Süreç

Büyük tutarlı havalelerde zaman kritik olduğundan SWIFT geri çağırma ve ihtiyati haciz seçenekleri suç duyurusu süreciyle birlikte değerlendirilir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

FpcGrowth’un %1.334 getirisi nasıl mümkün?

Mümkün değildir; bu oran ekranda gösterilen sanal bakiyeyi büyütmek ve yeni yatırım istemek için yazılmıştır.

FpcGrowth yeni bir site mi?

Alan adı 2024’te alınmıştır; FCA uyarısı ise Eylül 2026 tarihlidir.

Londra adresi FpcGrowth’un ofisi mi?

1 Canada Square, aynı şablonu kullanan çok sayıda sitenin beyan ettiği bir ofis kulesidir; faaliyet kanıtı değildir.

FpcGrowth’a büyük tutar gönderdim, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu