Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Bitnestpips (Remedy) Forex ve Kripto Dolandırıcılığı

Bitnestpips adresine girenleri “Remedy” adlı bir marka karşılıyor; iletişim e-postası ise kurumsal bir alan adı değil, [email protected] adlı ücretsiz bir Gmail hesabı. İngiltere FCA, bitnestpips.com’u 30 Eylül 2026’da yetkisiz firmalar listesine eklerken bu Gmail adresini de kayda geçirdi.

Kısa özet: Bitnestpips (Remedy) SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Site, birden çok sahte platforma şablon sağlayan bir kaynaktan yayına alınmış izlenimi veriyor. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🔍 “Remedy” İzi: Gmail Adresi ve Şablon Kalıntıları

Sitenin başlığında ve telif satırında “Remedy” yazıyor; alan adıyla marka birbirini tutmuyor. Adres bloğunda ise “Hggv” gibi rastgele tuşlanmış bir ifade unutulmuş. Aynı “remedycodes” ifadesi, FCA’nın aynı gün listelediği glassertradecap.com sitesinin kaynak kodunda [email protected] e-postası olarak da geçiyor. Bu, iki sitenin aynı kurulum kaynağından çıktığını gösteren somut bir bağdır.

  • Alan adı: bitnestpips.com (kayıt: 16 Kasım 2025)
  • E-posta: [email protected]
  • Adres: 11 Grace Avenue STE 108, Great Neck + 1 Canada Square, Londra
  • Telefon: 702-706-4466

🚩 Plan Yapısı

“Beginner” planı işlem başına %16, “Basic” planı %25 getiri yazıyor; “Business” planı 1.000.000 dolara kadar uzanıyor. Plan listesinin başında “Test” adlı bir satırın da kalması, sitenin bitmiş bir ürün değil, hızla çoğaltılan bir kopya olduğunu doğruluyor.

⚖️ Hukuki Değerlendirme

Bitnestpips SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK listesi). İnternet üzerinden yürütülen bu tür yapılar Türk Ceza Kanunu’nun 158/1-f maddesindeki nitelikli dolandırıcılık kapsamına girer; izinsiz faaliyet ayrıca 6362 sayılı Kanun’un 109. maddesinde suç olarak düzenlenmiştir.

🔗 Aynı Ağdaki Platformlar

🧭 Hukuki Süreç

  1. Gmail ve site yazışmaları suç duyurusu dosyasına eklenir.
  2. Ortak şablon ve e-posta bağları, organize yapı değerlendirmesinde önem taşır.
  3. Para akışı malvarlığı araştırmasıyla izlenir.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Bitnestpips ile Remedy aynı şey mi?

Evet; bitnestpips.com alan adında yayın yapan sitenin marka adı “Remedy” olarak görünmektedir.

[email protected] adresinden gelen mesajlar kime ait?

Bu adres hem sitede hem FCA kaydında platformun iletişim adresi olarak yer almaktadır.

Glasser Trade Capital ile bağlantısı nedir?

Glasser Trade Capital sitesinin kaynak kodunda “remedycodes” adlı bir alan adına ait e-posta bulunmaktadır; iki sitenin aynı kaynaktan kurulduğu anlaşılmaktadır.

Bitnestpips’e yatırım yaptım, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu