Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Deepearmining Forex PAMM ve Kripto Dolandırıcılığı

Kenevir, tarım arazileri, emeklilik fonu, Bitcoin madenciliği ve forex PAMM hesapları: Deepearmining Limited, tek bir sitede neredeyse her yatırım temasını birden sunuyor. Temmuz 2026’da kaydedilen deepearmining.com, İngiltere Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) 28.09.2026 tarihli uyarısıyla yetkisiz firmalar arasına alındı. Sitenin asıl işleyişi ise paket vitrininin arkasındaki “sabit mevduat” ve kredi koşullarında saklı.

Kısa özet: Deepearmining Limited, Türkiye’de SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Platform, günlük yüzde 3 ile yüzde 5 arasında sabit getiri vaat eden VIP paketler, PAMM/MAM forex hesapları ve yüzde 10 referans ödülüyle yatırım topluyor. Bu yolla aktarılan paranın geri alınması hukuken mümkündür.

🚩 VIP Paketler, Hesap Dondurma ve Kredi Şartı

Sitede asgari yatırım 100 dolar olarak gösteriliyor; asıl vurgu ise “Fixed Funds Deposit” adlı VIP plana yapılıyor. İlk kademe 1.000–10.000 dolar arası yatırıma bir ay boyunca günlük yüzde 3, ikinci kademe 10.500 dolar ve üzerine üç ay boyunca günlük yüzde 5 getiri vaat ediyor. Aynı metne göre haftalık yatırım takvimine uyulmazsa hesap şirket tarafından donduruluyor ve yeniden açmak için 150 dolarlık ek yatırım isteniyor; vadeden önce çekim talebinde ise yüzde 5 kesinti uygulanıyor.

Kredi teklifi de yatırımcıyı ağ büyütmeye yönlendiren bir koşula bağlanmış: 5.000–49.999 dolar arası faizsiz “altı aylık” ya da 50.000–100.000 dolar arası yüzde 2 faizli “yıllık” kredi için, kullanıcının en az iki aktif referansının platforma yatırım yapmış olması gerekiyor. Ortaklık sayfası ayrıca getirilen her yatırımcının yatırdığı tutar üzerinden yüzde 10 ödül tanımlıyor.

🔍 Adresler, İddialar ve Şablon İzleri

Deepearmining, “FCA ve CySEC tarafından tamamen düzenlendiğini” ve fonların sigortalı olduğunu ileri sürüyor; ana sayfada yönetilen varlık 3,6 milyon sterlin, “Hakkımızda” sayfasında ise 455,6 milyar sterlin olarak yazılmış. İncelemede öne çıkan diğer bilgiler:

  • Alan adı: deepearmining.com, 19.07.2026’da kaydedilmiş; sitede “5 yılı aşkın deneyim” iddiası var.
  • Adresler: 66 Boroughbridge Road, Birmingham (İngiltere) ve Königsallee 60D, 40212 Düsseldorf (Almanya).
  • İletişim: [email protected]; telefon alanında numara yerine “yalnızca VIP üyeler için” ibaresi bulunuyor.
  • Başka marka kalıntısı: Kullanım şartlarında şirket adı olarak “BTC Wallet Funds” geçiyor; kripto satın alma bağlantılarının bir kısmı coinfxinvestment.com alan adı üzerinden yönlendiriliyor.
  • Ortak şablon: Metinler, sahte yatırımcı yorumları ve “FCA ve CySEC” iddiası, aynı dönemde FCA uyarısı alan başka HYIP sitelerinde de birebir kullanılıyor.

⚖️ SPK Kararları ve Ceza Hukuku Boyutu

Deepearmining Limited, SPK’nın yetkili aracı kurum listesinde bulunmuyor; platform SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 24.02.2017 tarihli 8/297 sayılı kararı, yurt içinde yerleşik kişilerle yurt dışı kaldıraçlı işlem platformları arasında taraf buluşturmayı izinsiz faaliyet sayıyor.

İnternet sitesi ve kripto ödeme kanalları üzerinden yürüyen bu tür kurgular, TCK 158/1-f kapsamındaki nitelikli dolandırıcılık hükümleri çerçevesinde değerlendirilebiliyor.

🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar

PAMM hesabı, madencilik ve çoklu yatırım paketi söylemini bir araya getiren platformları daha önce ele aldık; aynı kurgunun izlendiği örnekler:

🧭 Hukuki Sürecin Adımları

  1. İlk değerlendirme: Yatırımın hangi kanallarla yapıldığı ve platformun hukuki niteliği belirlenir; genel çerçeve forex mağdurlarının hukuki durumu yazısında yer alıyor.
  2. Soruşturma ve kovuşturma: Toplanan deliller üzerinden yürütülen ceza sürecinin işleyişi yatırım dolandırıcılığında iddianame süreci başlığında anlatılıyor.
  3. Hukuk yolu: Paranın aktarıldığı kişilere karşı istirdat ve sebepsiz zenginleşme davası ceza sürecine paralel olarak gündeme gelebilir.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Deepearmining hesabım neden donduruldu?

Sitenin kendi metnine göre VIP sabit mevduat planında haftalık yatırım takvimine uyulmadığında hesap donduruluyor ve açılması için 150 dolar ek yatırım talep ediliyor. Bu koşul, yatırımcıdan düzenli olarak yeni para almaya yönelik kurgulanmış.

Kredi almak için neden referans isteniyor?

Kredi başvurusu, kullanıcının en az iki kişiyi platforma getirmiş ve bu kişilerin yatırım yapmış olması şartına bağlanmış. Böylece kredi vaadi, yeni yatırımcı kazandırmanın bir aracı haline getiriliyor.

Deepearmining gerçekten FCA ve CySEC lisanslı mı?

Hayır. FCA, firmayı 28.09.2026’da yetkisiz firmalar listesine ekledi. Sitedeki lisans ve sigorta iddiaları aynı şablonu kullanan başka sitelerde de tekrar ediliyor.

“BTC Wallet Funds” ile Deepearmining arasında bağlantı var mı?

Deepearmining’in kullanım şartları metninde şirket adı olarak “BTC Wallet Funds” yazıyor. Bu, metnin başka bir marka için hazırlanmış bir siteden kopyalandığını gösteriyor.

Deepearmining mağduru oldum, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu