Bluepeak Asset Yatırım Paketi Dolandırıcılığı

Beş günde yüzde 35’e varan getiri vaat eden bir “varlık yönetim şirketi”, aynı menüde Schengen vizesi, kişisel kredi ve altın paketi de satıyorsa karşıdaki yapı bir yatırım kuruluşundan çok bir vitrin düzenidir. bluepeakasset.com tam olarak bu görüntüyü veriyor. Alan adı 29 Temmuz 2026’da kaydedilen site, iki ay dolmadan İngiltere Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) uyarı listesine girdi.
🚩 Beş Günlük Paketler: Bluepeak Asset’in Getiri Tablosu
Sitenin “Investment Plans” bölümünde yatırımcıya dört kademe sunuluyor. Her kademe beş gün sürüyor ve kazanç, piyasa koşullarından bağımsız biçimde günlük sabit oranla tanımlanıyor. Böyle bir tablo, gerçek bir portföy yönetiminin değil, yeni gelen paranın eski katılımcılara dağıtıldığı yüksek getirili yatırım programı (HYIP) modelinin tipik işaretidir:
- Starter: 100 – 4.999 dolar, günlük %2
- Silver: 5.000 – 19.999 dolar, günlük %3,5
- Expert: 20.000 – 99.999 dolar, günlük %5
- Golden: 100.000 dolar ve üzeri, günlük %7
- Tüm paketlerde yatırılan tutar üzerinden %10 referans primi
🔍 bluepeakasset.com Üzerinde Tespit Edilen Bilgiler
Site metni, çok sayıda HYIP sitesinde dolaşan hazır bir şablonun kopyası. Marka adı değiştirilmiş ancak önceki kullanıcıların izleri silinmemiş; üstelik ana sayfa “15 milyon yatırımcı” derken “Hakkımızda” sayfası “45 bin yatırımcı” rakamını veriyor.
- Alan adı: 29.07.2026’da kaydedilmiş; buna karşın altbilgide “© 2022–2026” yazıyor ve yorumlarda “yaklaşık 3 yıldır” yatırım yaptığını söyleyen müşteriler yer alıyor.
- İletişim: Sokak ve numara içermeyen “Greenock, Scotland” adresi, ABD kodlu +1 (917) 708 6904 telefonu; FCA kaydındaki e-posta [email protected].
- Başka marka kalıntısı: Ana sayfada “FrontStand Capital Group” adına yazılmış bir tanıtım bloğu duruyor; kredi sayfasında ise başka bir şirketin kişisel kredi ürününe ait metin aynen bırakılmış.
- Düzenleme iddiası: Site, “FCA ve CySEC tarafından tam olarak düzenlendiğini” ve fonların sigortalı olduğunu yazıyor; FCA ise firmayı yetkisiz olarak listeliyor.
- İlgisiz ürünler: Schengen vizesi, İsviçre’de aylık 5.000 € maaşlı iş vaadi ve 5.000 – 100.000 dolar arası “kişisel kredi” paketi.
⚖️ SPK Yetkisi ve Suç Niteliği
bluepeakasset.com, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir; SPK’nın yetkili aracı kurumlar listesinde bu ada rastlanmıyor. FCA da 28.09.2026 tarihli uyarı kaydında firmanın yetkisiz olduğunu duyurdu.
Türk hukukunda izinsiz sermaye piyasası faaliyeti, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 109. maddesi uyarınca hapis cezası öngörülen bir suçtur. Paketlerin internet sitesi üzerinden pazarlanması ise bilişim sistemleri aracılığıyla işlenen nitelikli dolandırıcılık (TCK m.158/1-f) değerlendirmesini gündeme getirir.
🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar
Günlük sabit oranlı paket, referans primi ve kopyalanmış “lisans” beyanından oluşan aynı kurgunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:
🧭 Hukuki Süreç Nasıl İşler?
- Ceza soruşturmasında olay, izinsiz sermaye piyasası faaliyeti ve nitelikli dolandırıcılık yönünden birlikte incelenir; yurt dışı merkezli platformlardan para iadesi bu iki eksende değerlendirilir.
- Paranın hangi hesaplara ve cüzdanlara aktarıldığı, malvarlığı araştırması kapsamında takip edilir.
- Fonların aracı hesaplar üzerinden dağıtıldığı durumlarda suç gelirlerinin aklanması boyutu ayrıca ele alınır.
- Tespit edilen hesap sahiplerine karşı hukuki talepler, ceza dosyasıyla paralel yürütülebilir.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
Bluepeak Asset FCA ve CySEC lisanslı mı?
Hayır. Sitedeki bu beyan asılsızdır; FCA, bluepeakasset.com’u 28.09.2026’da yetkisiz firmalar listesine eklemiştir. Firma Türkiye’de de SPK tarafından yetkilendirilmemiştir.
Günlük %7 kazanç sunan Golden Plan gerçekçi mi?
Beş günde %35’lik sabit getiri, piyasa riskini tamamen yok sayan bir vaattir. Bu oranlar, yeni katılımcıların parasıyla ödeme yapan HYIP yapılarında görülür.
İskoçya adresi ile New York telefonu neden bir arada?
Site, sokak adı vermeden yalnızca “Greenock, Scotland” yazıyor ve iletişim için +1 (917) 708 6904 numaralı ABD hattını gösteriyor. Birbirinden kopuk bu bilgiler, gerçek bir merkez ofisin bulunmadığına işaret ediyor.
Sitedeki vize ve kredi teklifleri neden var?
Schengen vizesi, İsviçre’de iş ve kişisel kredi gibi teklifler, yatırımla ilgisi olmayan kişileri de platforma çekmeye yönelik ek vitrinlerdir; hiçbirinin arkasında resmi bir yetki bulunmaz.
Bluepeak Asset mağduru oldum, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



