Assetgrowthltd.com Garantili Getiri Paketi Dolandırıcılığı

Günde %50 kazanç vaat eden bir yatırım paketi, 24 saat içinde %5 ile başlayan bir merdivenin son basamağı olarak sunuluyor: assetgrowthltd.com’un kurgusu tam olarak bu. Galler’de bir “apartman binası” adresi veren platform, sıkça sorulan sorular bölümünde bile kendi adını değil, başka bir sitenin adını kullanıyor. FCA, siteyi 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine aldı.
🚩 Yüzde Merdiveni: Paketler ve Şartlar
Site dört “kripto yatırım paketi” listeliyor ve getiri oranı yatırım tutarıyla birlikte yükseliyor. Minimum yatırım 50 dolar olarak gösterilirken, en yüksek oran yalnızca büyük tutarlara açık tutuluyor. Her pakette getirilen yeni yatırımcının yatırımından %10 komisyon vaat ediliyor.
- Beginner: 50-1.000 dolar, 24 saat sonunda %5,
- Silver: 1.000-15.000 dolar, 48 saatte günlük %10,
- Gold: 15.000-30.000 dolar, 4 gün boyunca günlük %20,
- VIP: 30.000 dolar ve üzeri, 7 gün boyunca günlük %50,
- “Fixed Funds Deposit”: en az 9.999 dolar, haftalık %28; haftalık ödeme aksarsa hesap donduruluyor.
🔍 Başka Sitelerden Kalan İzler
Sitenin sıkça sorulan sorular sayfası “What is refinedreturnsglobal.com?” sorusuyla açılıyor ve aynı sayfanın alt kısmında iletişim adresi olarak [email protected] yazıyor. Ana sayfada ise “gravitasasset.ltd Investments” ifadesi geçiyor. Bu iki kalıntı, aynı içeriğin farklı alan adlarıyla daha önce kullanıldığını gösteriyor. Sitedeki başlıca iletişim adresi [email protected]; telefon alanında numara yerine “For VIP Members only” yazıyor. Alan adı 10.12.2024 tarihinde kaydedilmiş.
Şirketin İngiltere’de resmi olarak kayıtlı olduğu ve sicil numarasının 1464938456 olduğu iddia ediliyor; İngiltere şirket sicil numaraları ise sekiz karakterden oluşuyor. Adres “Meridian plaza, apartment building, Cadiff Wales” şeklinde, şehir adı hatalı yazılmış. Bunlara ek olarak sitede 940 milyar dolar faiz ödendiği, 80 milyon yatırımcıya hizmet verildiği ve İngiliz vergi avantajlı hesap türü ISA’nın “yalnızca Avustralya yatırımcıları için” sunulduğu gibi kendi içinde çelişen ifadeler bulunuyor.
⚖️ Yetki Durumu ve Hukuki Çerçeve
Platform, Türkiye’de yatırım hizmeti sunma iznine sahip değildir; SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 109. maddesi, izinsiz sermaye piyasası faaliyetini suç olarak düzenler. Referans komisyonuyla sosyal çevre üzerinden yatırımcı toplanması, SPK’nın internet ve sosyal medya üzerinden izinsiz yönlendirmeye ilişkin 03.02.2017 tarihli 5/173 sayılı kararı kapsamında değerlendirilir.
🔗 Benzer Kurgulu Platformlar
Kademeli yüzde paketleri ve referans komisyonuyla büyüyen yapıların görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:
🧭 Hukuki Sürecin Adımları
- İlk değerlendirme: Yatırım sürecinin nasıl geliştiği ve paranın hangi yolla gönderildiği ortaya konur; genel çerçeve yatırım mağdurlarının karşılaştığı süreç yazısında anlatılmıştır.
- Kurum doğrulaması: Platformun izinli bir kurum olmadığı resmi kayıtlarla belgelenir; bu kontrolün nasıl yapıldığı SPK lisans sorgulama yazısında yer alır.
- Ceza ve hukuk yolu: Ceza soruşturmasının yanında, paranın ulaştığı kişilere karşı sebepsiz zenginleşmeye dayalı istirdat davası da gündeme gelebilir.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
Assetgrowthltd.com’un verdiği şirket numarası doğru mu?
Sitede yazan 1464938456 numarası on haneli; İngiltere şirket sicilinde kullanılan sekiz karakterli numara biçimine uymuyor.
refinedreturnsglobal.com ile bağlantısı nedir?
Sitenin sıkça sorulan sorular sayfası bu alan adını hem şirket adı hem de e-posta adresi olarak kullanıyor. Bu durum, içeriğin önceki bir siteden aynen taşındığını gösteriyor.
Kredi imkânından kimler yararlanabiliyor?
Site, kredi başvurusunu en az on aktif referansı olan ve bu referansların yatırım yaptığı üyelerle sınırlıyor. Şart, yeni yatırımcı getirmeyi teşvik etmeye yönelik.
FCA uyarısında hangi adres yer alıyor?
FCA uyarısında adres Meridian Plaza, Cardiff, Galler olarak, e-posta ise [email protected] olarak geçiyor.
Bu platform yüzünden zarar gördüm, nereden destek alabilirim?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



