Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Ironwood Capital Alliance Forex Dolandırıcılığı

Ironwood Capital Alliance, adını ABD’de yıllardır bilinen “Ironwood” adlı yatırım şirketlerine yakın duracak şekilde seçmiş bir platform. Sitesi bugün ziyaretçiyi bir bot doğrulama ekranının arkasında tutuyor; İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ise ironwoodcapitalalliance.com’u 29.09.2026’da yetkisiz firmalar listesine aldı.

Kısa özet: Ironwood Capital Alliance SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. FCA kaydındaki New York adresi ve telefon, aynı gün uyarılan onlarca şablon CFD sitesinde ortak kullanılıyor. Bu yolla kaybedilen paranın geri alınması hukuken mümkündür.

📋 FCA Kaydı Ne Söylüyor?

  • Adres: 11 Grace Avenue, STE 108, Great Neck, New York
  • Telefon: +7027064466
  • E-posta: [email protected]
  • Alan adı: 01.10.2025 (aynı ağdaki sitelerin çoğundan daha eski)
  • SPK durumu: SPK yetkili aracı kurum listesinde yer almıyor; SPK tarafından yetkilendirilmemiştir.

Sitenin bot doğrulama katmanı arkasına alınması, otomatik taramaları ve arşivlemeyi engellemeye yönelik; içerik yalnızca doğrudan yönlendirilen ziyaretçiye açılıyor.

🕸️ Ortak İletişim Ağı

Aynı adres ve telefon, FCA’nın aynı gün yayımladığı uyarılarda Capspeed Trade, Corex Option, Marine Fx Bliss ve Meriv Market gibi sitelerde de geçiyor. Bu siteler “piyasa düşerken de kazanan bot”, 10–75.000 dolarlık tarife planları ve dört kademeli referans ödülü üzerine kurulu ortak bir şablon kullanıyor. İzinsiz kaldıraçlı işlem aracılığı 6362 sayılı SPKn m.109 kapsamında suçtur.

Gerçek Ironwood adlı yatırım şirketlerinin bu siteyle bir bağı bulunmuyor.

🔗 Benzer Platformlar

Aynı New York adresini kullanan platformları daha önce yayımladık:

🧭 Hukuki Süreç

  1. Başlangıç için forex mağdurlarının izleyeceği yol yazısına bakılabilir.
  2. Paranın izi malvarlığı araştırmasıyla sürülür.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Ironwood Capital Alliance sitesine neden giremiyorum?

Site bot doğrulama ekranının arkasında çalışıyor ve bazı bağlantılardan erişim engelleniyor. Erişim sorunu, platformun faaliyetinin sona erdiği anlamına gelmiyor.

Ironwood Capital Alliance, ABD’deki Ironwood yatırım şirketleriyle bağlantılı mı?

Hayır. İsim benzerliği dışında hiçbir bağ yok; gerçek şirketler bu yapıdan sorumlu değildir.

+7027064466 numarasından arandım, bu hangi firma?

Bu numara FCA kayıtlarında Ironwood Capital Alliance ile birlikte aynı şablonu kullanan çok sayıda site için geçiyor.

Ironwood Capital Alliance mağduruyum, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu