Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Blue Pips (bluepips.net) Günlük Getiri Planı Dolandırıcılığı

Blue Pips, bluepips.net adresinde birkaç saatte yüzde 9 ile yüzde 20 arasında getiri vaat eden “trader planları” satan bir sitedir. Planların fiyatları Uganda şilini cinsinden yazılmış; bu da sitenin ülke ülke yeniden kullanılan hazır bir paket olduğunu gösteriyor.

Kısa özet: Blue Pips SPK tarafından yetkilendirilmemiştir ve 1 Ekim 2026’da FCA uyarı listesine alınmıştır. Saatlik sabit getiri, gerçek piyasa işlemiyle açıklanamayacak bir vaattir. Gönderilen paranın geri istenmesi hukuken mümkündür.

🚩 Saatlik Getiri Planları

Planların adları gerçek işlem stillerinden alınmış; ancak hepsi sabit getiri vaadi taşıyor:

  • Novic Trader: günlük %4 · Day Trader: günlük %7
  • SMC Trader: 15 saatte %8 · ICT Trader: 8 saatte %9,09
  • Blue Pips Trader: 4 saatte %12
  • Scalper Trader: 4 saatte %20

🔍 WhatsApp Hattı ve Alan Adı

  • Telefon / WhatsApp: +44 7347 597055 (ayrıca bir WhatsApp kanalı üzerinden duyuru yapılıyor)
  • E-posta: [email protected] · Canlı destek: Tawk.to
  • Adres iddiası: 1 Canada Square, Londra ve Great Neck (New York)
  • Alan adı: 3 Ağustos 2026 kayıtlı

Uzun süredir faaliyet gösteren bluepips.com adlı sinyal sitesi ayrı bir yapıdır; bu yazı yalnızca .net uzantılı siteyi kapsar.

⚖️ Hukuki Durum

Blue Pips SPK tarafından yetkilendirilmemiştir (SPK yetkili kuruluşlar listesi). İzinsiz sermaye piyasası faaliyeti, 6362 sayılı Kanun’un 109. maddesi uyarınca hapis cezası gerektiren bir suçtur.

🔗 Benzer Plan Satan Siteler

🧭 Süreç

WhatsApp üzerinden yönlendirilen ödemelerde, yazışmalar ve havale kayıtları suç duyurusu dosyasının temelini oluşturur. Soruşturma ilerledikçe iddianame aşaması ve katılan sıfatıyla haklar gündeme gelir. Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Blue Pips planlarındaki 4 saatte %20 getiri mümkün mü?

Hiçbir gerçek piyasa işlemi böyle sabit ve garantili bir getiri sağlayamaz; rakamlar yalnızca panel üzerinde gösterilmektedir.

bluepips.net ile bluepips.com aynı firma mı?

Hayır. FCA uyarısı .net uzantılı siteye aittir; .com uzantılı sinyal sitesiyle bağlantısı tespit edilmemiştir.

+44 7347 597055 numarası kime ait?

Bu numara Blue Pips’in sitesinde telefon ve WhatsApp hattı olarak yayınlanmaktadır.

Blue Pips’e ödeme yaptım, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu