Standard Asset Limited Yatırım Planı Dolandırıcılığı

Londra’nın Mayfair semtinde bir adres, “13 yılı aşkın deneyim” ve osmiyumdan yenilenebilir enerjiye uzanan bir yatırım yelpazesi. standardassetlimited.com bu vitrini, Mayıs 2026’da kaydedilmiş bir alan adı üzerinden sunuyor. İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), siteyi 28.09.2026 tarihinde yetkisiz firmalar listesine ekledi.
🚩 Standard Asset Limited Planları ve Getiri Vaatleri
Sitede beş kademeli plan listeleniyor: Starter (100–4.999 dolar, 5 gün boyunca günlük yüzde 3), Standard (5.000–24.999 dolar, 14 gün boyunca günlük yüzde 5), Advance (25.000–49.999 dolar, 21 gün boyunca günlük yüzde 10), Premium (50.000–499.999 dolar, 24 saatte yüzde 15) ve Real Estate (500.000 dolar ve üzeri, 7 günde yüzde 50). Her planda “anapara iadesi”, “anında çekim” ve yüzde 5 referans bonusu yazıyor.
Bunlara ek olarak 10.000 dolardan başlayan ve haftalık yüzde 28 faiz vaat eden bir “Fixed Funds Deposit” planı ile 5.000–200.000 dolar arası faizsiz, 200.000–500.000 dolar arası yüzde 2 faizli kredi teklifi sunuluyor. Kredinin taksitle geri ödenemeyeceği özellikle belirtilmiş.
🔍 Site Verileri ve Yetki Durumu
Standard Asset Limited, SPK’nın yetkili aracı kurumları arasında yer almıyor ve SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Sermaye Piyasası Kurulu, 03.02.2017 tarihli 5/173 sayılı kararıyla internet üzerinden izinsiz yatırım yönlendirmesine karşı kamuoyunu uyarmıştı. Sitede tespit edilen bilgiler:
- Adres: 25 N Row, London W1K 6DJ, United Kingdom
- E-posta: [email protected]; canlı destek tawk.to üzerinden.
- Alan adı: 28.05.2026 kayıtlı; sitede “13+ yıl deneyim” ve “250 milyon dolar aktif yatırım” iddiaları var.
- Lisans iddiası: “FCA ve CySEC tarafından tamamen düzenlenmiş” olduğu yazıyor; FCA’nın uyarı sayfası bunun tersini gösteriyor.
- Yapay hareket: Sayfada “Someone from … just traded” biçiminde, kimin işlem yaptığı bile yazmayan otomatik işlem bildirimleri dönüyor; metin ve bağlantılar aynı dönemde uyarı alan diğer HYIP sitelerindeki şablonla ortak.
🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar
Kademeli sabit getiri planları ve “anapara iadesi” vaadiyle çalışan platformları daha önce ele aldık; aynı kurgunun görüldüğü örnekler:
🧭 Hukuki Süreç Nasıl Tarif Edilebilir?
- Paranın izi: Transferlerin hangi hesaplardan geçtiği ve aklama ağına dahil olup olmadığı, yatırım dolandırıcılığı ile kara para aklama bağlantısı çerçevesinde incelenir.
- Koruma tedbirleri: Tespit edilen malvarlığı üzerinde ceza muhakemesi kapsamında el koyma ve müsadere gündeme gelebilir.
- Hukuk yolu teminatı: Alacağın güvence altına alınması için ihtiyati haciz şartları ve teminat konusu değerlendirilir.
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
❓ Sıkça Sorulan Sorular
Standard Asset Limited’in Londra adresi gerçek mi?
Sitede 25 N Row, London W1K 6DJ adresi veriliyor. Bir adresin sitede yazılı olması, o adreste yetkili bir finans kuruluşunun faaliyet gösterdiği anlamına gelmiyor; FCA firmayı yetkisiz olarak listeledi.
Haftalık yüzde 28 getiri ne anlama geliyor?
Haftalık yüzde 28, yıllık bazda yatırımın defalarca katlanması demek. Hiçbir sermaye piyasası ürünü böyle bir oranı sabit olarak taahhüt edemez.
Sitede görünen “just traded” bildirimleri gerçek işlemler mi?
Bildirimlerde işlem yapan kişinin adı ya da ülkesi yer almıyor; bunlar sayfaya yerleştirilmiş otomatik mesajlar. Amaç, platformda yoğun işlem varmış izlenimi yaratmak.
Standard Asset Limited mağduru oldum, ne yapmalıyım?
Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.



