Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Bitpedix.com Çoklu Yatırım Paketi Dolandırıcılığı

Bir yatırım sitesi aynı anda esrar hisseleri, altın, emeklilik fonu, gayrimenkul, kripto para ve forex PAMM hesabı satıyorsa, bu genişlik uzmanlıktan değil hazır bir yazılım paketinden gelir. Bitpedix.com da tam olarak böyle bir tablo çiziyor: altı “yatırım ürünü” vitrinde duruyor, ancak kasaya giden yol tek: 24 ile 72 saat içinde yüzde 8 ile yüzde 30 arası getiri vaat eden paketler. İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), siteyi 28.09.2026 tarihinde uyarı listesine ekledi.

Kısa özet: Bitpedix.com, SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Platform, saatler içinde sabit yüzdeli kazanç vaat eden paketler ve çok kademeli referans komisyonu üzerinden para topluyor; kayıtlı olduğunu iddia ettiği denetim kurumlarının hiçbirinde yetkisi bulunmuyor. Bu tür platformlara gönderilen paranın geri alınması için başvurulabilecek hukuki yollar mevcuttur.

🚩 Beş Paket, Tek Mantık: Saatlik Getiri Vaadi

Site kendisini “bitpedix.com Capital Group” olarak tanıtıyor ve kripto para başlığı altında beş plan listeliyor. Basic Plan 50-1.000 dolar için 24 saat sonra yüzde 8, Premium Plan 1.000-5.000 dolar için yine 24 saatte yüzde 12 öneriyor. Yazım hatalarıyla “Sliver” ve “G0LD” olarak adlandırılan planlar ise sırasıyla 48 saatte yüzde 25 ve 72 saatte yüzde 30 getiri iddia ediyor; en dikkat çekici olan “Promo Plan” 500 dolardan itibaren yalnızca 2 saatte yüzde 15 vaat ediyor. Asgari giriş 50 dolar olarak gösteriliyor.

Paketlerin yanında yüzde 10 ile yüzde 14 arasında “referral bonus” ve ayrıca üç kademeli bir ortaklık programı bulunuyor: getirilen kişinin yatırdığı tutardan birinci kademede yüzde 5, ikinci kademede yüzde 2, üçüncü kademede yüzde 1 pay. Yeni katılımcının parasıyla eskilerin ödendiği yapılarda bu kademeli sistem, zincirin büyümesini sağlayan asıl motordur.

🔍 Adres, Telefon ve Başka Markadan Kalan Metinler

Sitenin iletişim bölümü ile teknik kayıtlar birbiriyle uyuşmuyor:

  • Alan adı: bitpedix.com, 25.08.2026 tarihinde kaydedilmiş; sayfanın altında ise “© 2020” yazıyor ve kurum “3 yıldır” yatırım aldığını ileri süren yorumlar yayınlıyor.
  • Adres ve telefon: “Berlin 24 Lemkestr, Germany” adresi, New York alan koduna ait +1 (917) 708 6904 numarasıyla birlikte veriliyor. Aynı numara, FCA listesine aynı gün giren fundyourfx.live sitesinin kaynak kodunda da yer alıyor.
  • E-posta ve canlı destek: [email protected]; yazışmalar Smartsupp canlı sohbet aracı üzerinden yürütülüyor.
  • Marka kalıntısı: Hakkımızda sayfası ve ana sayfanın bir bölümü “FrontStand Capital Group” adını taşıyor; sitenin önceki bir kopyadan türetildiğini gösteriyor. Alt bilgide ise HYIP yazılımı satan bir sağlayıcıya (hyipcustomize.com) bağlantı var.
  • Uydurma rakamlar: 562,9 milyar dolar varlık yönetimi, 15 milyon yatırımcı, FCA ve CySEC lisansı ve sigorta güvencesi iddiaları.

⚖️ Türkiye’de Yetki Durumu ve Uygulanabilir Hükümler

Bitpedix.com, SPK yetkili aracı kurumlar listesinde yer almıyor; platform SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Türkiye’de yerleşik kişilere izinsiz yatırım hizmeti sunulması 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 109. maddesi kapsamında suç teşkil eder. Kullanım şartlarında çekimin 7 iş günü süreceği ve şirketin çekim talebini kendi takdiriyle iptal edebileceği yazıyor; bu hükümler, çekim sırasında çıkarılabilecek engellerin önceden metne yerleştirildiğini gösteriyor.

İnternet sitesi ve dijital ödeme araçları üzerinden gerçekleştirilen bu tür eylemler, bilişim sistemlerinin araç olarak kullanıldığı nitelikli dolandırıcılık (TCK m.158/1-f) kapsamında değerlendirilebilir.

🔗 Aynı Yöntemi Kullanan Diğer Platformlar

Kısa vadeli sabit yüzdeli paketler ve kademeli referans komisyonu kurgusunun görüldüğü diğer platformları daha önce ele aldık:

🧭 Bitpedix.com’a Para Gönderenler İçin Hukuki Sürecin Aşamaları

Bu tür dosyalarda süreç genellikle şu aşamalardan oluşur:

  1. Paranın hangi kanalla ve hangi hesaba ya da cüzdana gittiğinin tespiti; kripto borsası üzerinden aktarılan fonların izlenmesi bu aşamanın parçasıdır.
  2. Ceza soruşturmasının başlatılması ve failleri ile aracı hesapların belirlenmesi.
  3. Paranın ulaştığı kişilerin malvarlığının araştırılması ve tedbir imkanlarının değerlendirilmesi.
  4. Yurt dışına çıkan fonlar için yurt dışındaki platformdan iade süreci.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Bitpedix.com gerçekten Almanya merkezli bir şirket mi?

Sitede yalnızca “Berlin 24 Lemkestr” ibaresi var; şirket unvanı, sicil numarası veya Alman denetim kurumu kaydı gösterilmiyor. Verilen telefon numarası ise ABD’ye (New York) ait.

Sitedeki FCA ve CySEC lisansı iddiası doğru mu?

Hayır. FCA, bitpedix.com’u 28.09.2026 tarihinde izinsiz firmalar uyarı listesine ekledi. Türkiye’de de SPK tarafından yetkilendirilmemiştir.

“FrontStand Capital Group” ile Bitpedix aynı yapı mı?

Bitpedix’in sayfalarında bu isim, düzeltilmeden bırakılmış metin olarak geçiyor. Bu durum, sitenin başka bir markaya ait hazır şablondan kopyalandığını gösteriyor.

Referans komisyonu kazananlar da sorumlu olur mu?

Kademeli referans sistemiyle başkalarını platforma yönlendirenlerin durumu, yönlendirmenin niteliğine ve elde edilen menfaate göre somut olayda ayrıca değerlendirilir.

Bitpedix.com mağduruyum, ne yapmalıyım?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu