Forex Şikayeti Olan Dolandırıcı Firmalar

Marine Fx Bliss Forex Dolandırıcılığı

Marine Fx Bliss, ziyaretçisine iki kıtada ofisi olan köklü bir aracı kurum izlenimi veriyor: biri New York Great Neck’te, diğeri Londra’nın finans merkezi Canary Wharf’taki 1 Canada Square’de. Oysa marinefxbliss.com alan adı 19.07.2026’da alındı ve FCA, firmayı 29.09.2026’da izinsiz faaliyet listesine ekledi.

Kısa özet: Marine Fx Bliss SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. Platform forex ve CFD adı altında, otomatik bot getirisine dayalı yatırım planları satan bir şablon sitedir. Bu yolla kaybedilen paranın geri alınması hukuken mümkündür.

🏢 İki Ofisli Vitrin

1 Canada Square, Londra’nın en tanınmış ofis kulelerinden biri ve bu adres, yetkisiz yatırım sitelerinde prestij göstergesi olarak sıkça kullanılıyor. Marine Fx Bliss’in FCA kaydında bu adres, Great Neck adresi ve +17027064466 numarası birlikte yer alıyor; aynı üçlü, FCA’nın aynı gün uyardığı başka sitelerde de tekrar ediyor.

💸 Tarife Planları ve Çekim Vaadi

Sitenin SSS’si, kullanıcıya 10–75.000 dolar aralığında plan seçtiriyor ve paranın “günlük kârla gerçek zamanlı büyüdüğünü” söylüyor. Çekimlerin “anında” yapıldığı, sayı ve tutar sınırı olmadığı yazıyor. Bu tür şablon sitelerde akış tam bu adımda kırılıyor: bakiye büyürken çekim talebi karşılanmıyor ve yeni plan açılması isteniyor.

⚖️ SPK Durumu ve Hukuki Dayanak

Marine Fx Bliss, SPK yetkili aracı kurum listesinde yer almıyor; SPK tarafından yetkilendirilmemiştir. SPK’nın 8/297 sayılı kararı, yurt dışı kaldıraçlı işlem sitelerine müşteri yönlendirmeyi izinsiz faaliyet sayıyor.

🔗 Benzer Platformlar

Prestijli adres ve hazır şablonla güven kuran platformları daha önce yayımladık:

🧭 Hukuki Süreç

  1. İzinsiz faaliyetin idari boyutu SPK incelemesi ve suç duyurusu süreci ile ilerler.
  2. Platformla imzalanan elektronik sözleşmenin durumu forex hesap sözleşmesinin geçersizliği yönünden değerlendirilir.
  3. Faillerin tespitinde malvarlığı araştırması önem taşır.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

❓ Sıkça Sorulan Sorular

Marine Fx Bliss’in Londra ofisi gerçek mi?

1 Canada Square gerçek bir ofis kulesi, ancak FCA kaydı firmanın İngiltere’de izinsiz olduğunu gösteriyor. Aynı adres, başka yetkisiz sitelerde de kullanılıyor.

[email protected] adresinden gelen e-postalar ne anlama geliyor?

Bu adres, platformun otomatik bildirim e-postaları için kullanılıyor. Hesap açılışı ve “kâr bildirimi” mesajları bu adresten gönderiliyor.

Marine Fx Bliss’e ikinci kez para yatırmam istendi, neden?

Aynı anda birden fazla plan açılabilmesi, şablonun artan yatırım turlarına göre tasarlandığını gösteriyor. Çekim öncesi yeni yatırım talebi bu yapıların bilinen aşamasıdır.

Marine Fx Bliss mağduruyum, ne yapabilirim?

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Savun Hukuk & Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu